LIKE ONLINE

Το app της Samsung που θα σώσει τα μάτια των παιδιών σας από τα tablet

Το app της Samsung που θα σώσει τα μάτια των παιδιών σας από τα tablet

Με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τα προβλήματα στραβισμού που μπορεί να προκαλέσει η κοντινή θέαση των tablet στα παιδιά, η Samsung δίνει την απόλυτη λύση

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι γονείς. Το διαρκές «όχι τόσο κοντά» που ακούγεται σε κάθε ευκαιρία όταν τα μικρά βρίσκονται μπροστά σε ένα tablet ή κινητό τηλέφωνο είναι το αποτέλεσμα αυτού που γνωρίζουμε όλοι: ότι η κοντινή θέαση των οθονών αυτών των συσκευών προκαλεί βλάβες στα μάτια των παιδιών, και κυρίως στραβισμό.

 

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, πέρα από τις φωνές και τις εντάσεις, η Samsung κάθισε και σκέφτηκε ένα εξαιρετικό νέο app το οποίο με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς την επέμβαση του γονέα αποκαθιστά την τάξη.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παρουσιάζει την λειτουργία του app, o γονέας μπορεί να προγραμματίσει την απόσταση την οποία θεωρεί ως σωστή για να βλέπουν τα παιδιά του την εικόνα στην συσκευή.

Αν τα παιδιά προσπαθήσουν να παραβιάσουν τον κανόνα, τότε εμφανίζεται στην οθόνη ένα μήνυμα που τους ειδοποιεί να απομακρυνθούν. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το μήνυμα καλύπτει μεγάλο μέρος της οθόνης, έτσι ώστε το παιδί να υποχρεωθεί να απομακρύνει την συσκευή για να μπορέσει να ξαναδεί την ταινία.

To Samsung Safety Screen, που βασίζεται στην δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων της εμπρόσθιας κάμερας, διανέμεται δωρεάν από το Google Play. Και σίγουρα θα βοηθήσει πολλές οικογένειες να ηρεμήσουν αλλά και ακόμα περισσότερα παιδιά να μην καταστρέψουν τα πολύτιμα μάτια τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top