ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΤΥΚ αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των τραπεζοϋπαλλήλων

Η ΕΤΥΚ αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των τραπεζοϋπαλλήλων

Η αποφασιστικότητα της ΕΤΥΚ να προασπίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των τραπεζοϋπαλλήλων, τονίστηκε κατά το 48ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Στο συνέδριο εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα που έχουν να κάνουν με την έντονη διαφωνία για την καταστρατήγηση των εργασιακών θεσμίων καθώς και την ανάγκη της δέσμευσης της Κυβέρνησης και της Βουλής για αποζημίωση μέρους του κουρέματος που είχαν οι καταθέσεις των Ταμείων Προνοίας στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Ανδρέας Παναγιώτου και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες του Επίτιμου Προέδρου Λοΐζου Χατζηκωστή και του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Χρίστου Παναγίδη.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηκωστής τόνισε την επιτακτική ανάγκη στη σημερινή δύσκολη και εποχή, κατά την οποία έχουν στοχοποιήσει την τραπεζοϋπαλληλική οικογένεια, όλοι να δώσουν το παρών τους για να αποτρέψουν τα σκοτεινά συμφέροντα που μάχονται κατά της ΕΤΥΚ.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγίδης, αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσε ότι αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες και ακριβώς εδώ είναι που πρέπει οι Διοικήσεις των τραπεζών να επικεντρωθούν και να διαθέσουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, για την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Κάποιοι εργοδοτικοί κύκλοι, όπως είπε, αντί να εστιάσουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ακόμα αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι τις υφιστάμενες συνθήκες, να πλήξουν τον υγιή συνδικαλισμό και να απορρυθμίσουν τις εργασιακές σχέσεις. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν χρειαστεί, με αποφασιστικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να προασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και το σεβασμό στους εργασιακούς θεσμούς”, είπε.

Όσο αφορά τα σχέδια εθελοντικής πρόωρης αφυπηρέτησης της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν από πλευράς της διευθυντικής ομάδας της Τράπεζας τα οποία, μαζί με την άρνηση της Τράπεζας να βελτιώσει τους συντελεστές αποζημίωσης, αποτέλεσαν τις αιτίες που δεν έπεισαν ικανοποιητικό αριθμό συναδέλφων.

Ο κ. Παναγίδης είπε ότι η Οργάνωσή έχει ενημερώσει την Τράπεζα για το γεγονός ότι δεν αποδέχεται μείωση του αριθμού του προσωπικού με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πλην μέσω ενός αξιοπρεπούς σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίσθηκαν με την έγκριση της οικονομικής έκθεσης της ΕΤΥΚ και αποφασίσθηκε η εισφορά στο Απεργιακό Ταμείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top