ΚΟΣΜΟΣ

ΟΜΠΑΜΑ: Αύξηση των Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία

ΟΜΠΑΜΑ: Αύξηση των Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι προγραμματίζει να στείλει ως και 250 περισσότερους στρατιώτες στη Συρία, σε μια απότομη αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο έδαφος της χώρας που συνεργάζεται με τοπικές δυνάμεις εναντίον των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αυτή η αποστολή θα αυξήσει στους περίπου 300 τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην Συρία, έχει ως στόχο να προσθέσει στις πρόσφατες νίκες που έχουν επιτευχθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και φαίνεται να αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη αυτοπεποίθηση στην ικανότητα των δυνάμεων εντός Συρίας και Ιράκ υποστηριζόμενες από τις δυνάμεις των ΗΠΑ να ανακτήσουν εδάφη από την ακραία ομάδα.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να εξηγήσει την απόφασή του σε ομιλία τους στις 1225 ώρα Κύπρου (0925 GMT) στο Ανόβερο, όπου συζήτησε την κρίση στη Συρία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Θα συναντηθούν με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες μετά τις δηλώσεις του.

«Σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερες... δυνάμεις περίπου 250 στη Συρία» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος την Κυριακή, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσοι θα ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις και πόσοι μπορεί να ανήκουν σε ιατρικό προσωπικό ή προσωπικό υποστηρικτικό των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Ο Πρόεδρος έχει εγκρίνει μια σειρά βημάτων για αύξηση της υποστήριξης στους εταίρους μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ και των τοπικών Συριακών δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα εναντίον του ΙΚ», ανέφερε δεύτερος αξιωματούχος της διακυβέρνησης Ομπάμα.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top