ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: «Ο ΠτΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι το Κυπριακό δεν είναι προσωπική του υπόθεση»

Λιλλήκας: «Ο ΠτΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι το Κυπριακό δεν είναι προσωπική του υπόθεση»

Είναι καιρός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποδεχτεί και να αντιληφθεί ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να είναι προσωπική του υπόθεση ούτε και μπορεί να είναι υπόθεση κάποιων κομματικών ηγεσιών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας προσθέτοντας ότι το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια αντιμετωπιζόταν μέχρι τώρα από τους προκατόχους του κ. Αναστασιάδη.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον κ. Λιλλήκα, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Συμμαχίας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτό δεν ευσταθεί, εξηγώντας ότι υπήρξε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία δεν συζητήθηκαν οι όποιες εξελίξεις, ούτε και είχε την όποια ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η συνάντηση αποσκοπούσε στον να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία Πολιτών να έχει πρόσβαση στα έγγραφα των συνομιλιών.

«Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ένα συλλογικό προβληματισμό και συλλογική προσπάθεια, δεδομένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα των συνομιλιών, να γνωρίζουμε τι είναι υπό διαπραγμάτευση για να μπορέσουμε να καταθέσουμε γραπτώς και τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις, στον οποίον εναπόκειται να αξιοποιήσει τις προτάσεις που θα κρίνει ότι είναι χρήσιμες», πρόσθεσε.


Συνάντηση με Γενικό Διευθυντή και Πρόεδρο ΔΣ ΑΗΚ
Ο κ. Λιλλήκας προέβη στις δηλώσεις μετά από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή ΑΗΚ για τον προγραμματισμό της Αρχής για τις δομικές αλλαγές που επιχειρούνται ώστε, ο οργανισμός να μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα μέσα στο νέο περιβάλλον που θα επιτρέπει τον ανταγωνισμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα δώσει στην ΑΗΚ το χρόνο που απαιτείται για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός με το Διαχειριστή Δικτύου κατά τρόπο που θα είναι παραγωγικός και αποτελεσματικός.

Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών συνεχίζει να είναι σταθερά αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα Βουλή δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία, η οποία προώθησε τις νομοθεσίες για την ιδιωτικοποίηση, αναφέροντας ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί με κάποιες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό μπορούν να ανταγωνιστούν στο νέο περιβάλλον και να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με χαμηλότερο κόστος.

Δεν είναι νοητό οργανισμοί να σπονσάρουν ομάδες ποδοσφαίρου και αυτό να θεωρείται αποδεκτό, αλλά να θεωρείται απαράδεκτο οι οργανισμοί να στηρίζουν με την πολιτική τους ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Δημόσια Υγεία
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ενδεχόμενα σκάνδαλα στον τομέα της υγείας, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και εκεί που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε εκμετάλλευση του συστήματος υγείας, αυτοί που το εκμεταλλεύονται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα ευχήθηκε ότι δεν θα αξιοποιηθούν στα σκάνδαλα για να μειωθούν τα κονδύλια τα οποία δαπανούνταν για να αποστέλλονται ασθενείς στο εξωτερικό σε τομείς της υγείας στους οποίους το κυπριακό κράτος δεν μπορεί να προσφέρει θεραπεία.

Αυτά τα ζητήματα θα τεθούν σε τροχιά οριστικής επίλυσης όταν η Κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε υλοποίηση του ΓΕΣΥ, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες ίσης μεταχείρισης στην υγεία για όλες τις ομάδες του πληθυσμού, συμπλήρωσε.

Κάτοχοι Αξιογράφων
Η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών προσθέτοντας ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ΔΗΣΥ απέδειξαν έμπρακτα και στο κοινοβούλιο ότι δεν τους αφορούν τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους κατόχους αξιογράφων, τους καταθέτες που έχασαν τις καταθέσεις τους, ή από τους δικαιούχους των ταμείων προνοίας που κουρεύτηκαν,

Έγνοια της Κυβέρνησης είναι να εξυπηρετηθούν οι τράπεζες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία η Κυβέρνηση εκπροσωπεί και προάγει σε βάρος των δημοσίων οργανισμών, συνέχισε και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρότρυνε την ΑΗΚ να αφήσει στο σκοτάδι της ημέρες του Πάσχα, όσες οικογένειες βρίσκονται στην ανεργία και αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top