Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση κατά σιιτών στη Βαγδάτη

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση κατά σιιτών στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά σιϊτών μουσουλμάνων σε συνοικία της νοτιοανατολικής Βαγδάτης, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος ενώ δεύτερη επίθεση σε σημείο ελέγχου σιϊτών παραστρατιωτικών σημειώθηκε στο προάστιο Ντορά της Βαγδάτης. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση ήταν παγιδευμένο με τρεις τόνους εκρηκτικού υλικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο Προεδρικό - Χριστοδουλίδης και Ολγκίν συζητούν την επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο Προεδρικό - Χριστοδουλίδης και Ολγκίν συζητούν την επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις τρεις και τέταρτο το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE