ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πασχαλινό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας από τον Πρόεδρό της Δημοκρατίας

Πασχαλινό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας από τον Πρόεδρό της Δημοκρατίας

«Θέλω να πιστεύω πως, με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να κάμψουμε και να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια, ώστε το 2016 να είναι ο τελευταίος χρόνος ενός Γολγοθά που διαρκεί για 42 τώρα χρόνια».

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του προέδρου Αναστασιάδη:

«Είναι με μεγάλο σεβασμό και κατάνυξη, που με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης του Κυρίου, απευθύνομαι προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, επιθυμώντας να στείλω μαζί με τις ευχές μου και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Μήνυμα ελπίδας που εκπέμπει η ίδια η μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως, αλλά και προκύπτει από το έργο που ως κοινωνία και ως πολιτεία έχουμε επιτελέσει, τόσο για την ανασυγκρότηση της χώρας μας όσο και για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος.

Ύστερα από τρία δύσκολα χρόνια, μπορούμε πια με σιγουριά να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς τα δεκανίκια της Τρόικας και χωρίς μνημόνιο.

Είναι, όμως, εξίσου γεγονός πως έχουμε ακόμα πολλά να πράξουμε, γιατί μπορεί να πετύχαμε τον τερματισμό της κηδεμονίας των δανειστών, οι συνέπειες όμως της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες είναι υπαρκτές. Προς εκείνους και οι σκέψεις μας ιδιαίτερα τούτες τις άγιες μέρες.

Το μήνυμα της Ανάστασης μάς γεμίζει και με αισθήματα προσδοκίας και ενισχύει την επιμονή μας για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε τον τελευταίο χρόνο για την επίλυση του Κυπριακού, αναζητώντας μία λύση που θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και θα διανοίγει προοπτικές για ένα μέλλον ειρηνικό για όλους τους κατοίκους της χώρας μας, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Εργαζόμαστε με επιμονή και αυτοπεποίθηση για μία λύση που θα εδράζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία λύση που θα στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 και θα υπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού στο σύνολό του. Θέλω να πιστεύω πως, με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να κάμψουμε και να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια, ώστε το 2016 να είναι ο τελευταίος χρόνος ενός Γολγοθά που διαρκεί για 42 τώρα χρόνια.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα, προσβλέποντας την ώρα που θα γιορτάσουμε την Ανάσταση της πατρίδας μας».

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top