ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Iερέας στη Λεμεσό πέταξε σύζυγο Ορθόδοξης Χριστιανής έξω από την εκκλησία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Iερέας στη Λεμεσό πέταξε σύζυγο Ορθόδοξης Χριστιανής έξω από την εκκλησία!

Αδιανόητο αυτό που συνέβη σε εκκλησία της Λεμεσού το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (27/04), άγιες μέρες. Ιερέας πέταξε έξω από την Εκκλησία κακήν κακώς τον σύζυγο Ορθόδοξης Χριστιανής.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Μετά από 20 χρόνια γάμου και οκτώ χρόνια ζωής στην Κύπρο, δυο πολύ μορφωμένοι και διακεκριμένοι άνθρωποι στους τομείς τους, έζησαν απίστευτες στιγμές σε Ιερό Ναό στη Λεμεσό.  

Η σύζυγος είναι Βρετανίδα Ορθόδοξη Χριστιανή και ο άντρας Ινδός. Οι δυο τους τόσα χρόνια πορεύονται μαζί στο δρόμο της ζωής με πολύ αγάπη και σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων και βρέθηκε ιερέας να τους δημιουργήσει πρόβλημα, άγιες μέρες!

Την ώρα που ο Χριστός σταυρώνεται για να στείλει το μήνυμα της Αγάπης, που συγχωρεί την πόρνη και το ληστή, χωρίς να τους ρωτήσει τι θρησκεία είναι, πέταξε τον άντρα κακήν κακώς έξω από το ναό του Θεού! 

Το ζευγάρι ήταν μαζί στην εκκλησία την Μεγάλη Τετάρτη (27/04) και κατά την ώρα του Αγίου Ευχελαίου, ο ιερέας ρώτησε τον άντρα εάν είναι βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός και του απάντησε «όχι». Τότε ο παπάς χωρίς δεύτερη σκέψη, μπροστά σε όλο τον κόσμο τον έδιωξε. Του είπε να περάσει αμέσως έξω και να μην ξανά μπει σε εκκλησία.

Ο άνθρωπος ένιωσε άβολα και προσβεβλημένος. Η σύζυγος του έμεινε άναυδη, αφού όπως μας είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, o άνδρας  της συνήθιζε τόσο καιρό να πηγαίνει σε αυτήν την εκκλησία και μάλιστα πολύ πιο συχνά από την ίδια. Όποτε νηστεύει επίσης η ίδια, νηστεύει και αυτός, ακολουθώντας τη γυναίκα του και σίγουρα δεν του άξιζε τέτοια συμπεριφορά.

Από την μέρα που έγινε αυτό το περιστατικό ο άνθρωπος αρνείται πλέον να συνοδεύει τη γυναίκα του στην Εκκλησία.  

Μάλιστα όταν υπευθύμισαν στον  ιερέα...  ότι μία μέρα πριν μερικά χρόνια είχε πάει ο ίδιος στο σπίτι τους να το ευλογήσει, τους ανέφερε έξαλλος ότι εάν το γνώριζε τότε δεν θα πατούσε!!!

Για το ότι διαδραματίστηκε στην εκκλησία με αυτό το ζευγάρι το ThemaOnline, ζήτησε την άποψη Θεολόγου και αυτός μας απάντησε:

«Όταν άλλοι άνθρωποι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και είναι άλλης θρησκείας μπορούν να εισέρχονται στο Ναό, μπορούν να παρακολουθούν τις ακολουθίες, αλλά όμως δεν μπορούν  να λαμβάνουν τα δώρα του μυστηρίου. Παραδείγματος χάρη την ευχελαίωση και τη Θεία Κοινωνία. Σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο ιερέα, θα ήταν μία άστοχη στιγμή συμπεριφοράς. Πιστεύω και ο ίδιος εάν το σκεφτεί πιο σοβαρά θα διαπιστώσει ότι έκανε λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν σημαίνει όμως ότι πάντα όλοι οι ιερείς συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Εξάλλου και ο ίδιος ο Χριστός συμπεριφέρθηκε με αγάπη και στους εγγύς και στους μακράν, δηλαδή και στους ανθρώπους που ήταν κοντά και στους ανθρώπους που ήταν μακριά. Η χριστιανική αγάπη απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, για παράδειγμα που δέχονται στην Ελλάδα τους πρόσφυγες η Εκκλησία φροντίζει μόνο αυτούς που είναι Ορθόδοξοι; Οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να απορρίψουμε κανένα. Είναι δημιούργημα του Θεού. Είναι η εικόνα του Θεού και μπροστά του όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε με αγάπη.»

*Φώτο αρχείο 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top