ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαταστροφή πυραύλων – Κλείνει τμηματικά ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού

Kαταστροφή πυραύλων – Κλείνει τμηματικά ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού

Μεγάλη επιχείρηση καταστροφής πυραύλων βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαΐου. Η διαδικασία γίνεται με λεπτούς χειρισμούς λόγω της επικινδυνότητας τους.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας,ToThemaOnline, από τις 10 Μαΐου άρχισε επιχείρηση καταστροφής πυραύλων Mistral, γαλλικής προέλευσης, οι οποίοι αγοράστηκαν πριν από αρκετά χρονιά από το κράτος για την Εθνική Φρουρά.

Τα προμηθευτικά υγρά για την συντήρηση των εν λόγω πυραύλων εδάφους- αέρος έχουν λήξει και η αγορά νέων υλικών θα κόστιζε πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι λήφθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ η απόφαση καταστροφής τους στο Πεδίο Βολής του Μαθιάτη.

Η μεταφορά των πυραύλων από το ΣΥΠ στην Παλώδεια, στον Μαθιάτη γίνεται με πολύ λεπτούς χειρισμούς, καθώς ο στρατιωτικός εξοπλισμός είναι ληγμένος και κρίνεται επικίνδυνος.

Η διαδικασία γίνεται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω μειωμένης κυκλοφορίας στους δρόμους με την συνοδεία μελών της Τροχαίας Αρχηγείου και της Στρατονομίας.  Έχει διαμορφωθεί ειδικό μέσο με κουβούκλιο και μέσα φορτώνονται δυο πύραυλοι κάθε φορά. Κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, από όπου περνά δηλαδή η πομπή, ο δρόμος κλείνει τμηματικά για την ασφάλεια των πολιτών. 

Συνολικά σε διάστημα ενός μήνα θα καταστραφούν 50 πύραυλοι. 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας η καταστροφή ληγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού είναι σύνηθης διαδικασία και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top