ΚΟΣΜΟΣ

Ερτογάν: «Αργά η γρήγορα θα έρθει ενώπιον του Τουρκικού λαού προεδρικό σύστημα» - Το θεωρεί πολιτική διαστορφή

Ερτογάν: «Αργά η γρήγορα θα έρθει ενώπιον του Τουρκικού λαού προεδρικό σύστημα» - Το θεωρεί πολιτική διαστορφή

«Δεν μπορεί να εφαρμοστεί προεδρικό σύστημα σε αυτή τη χώρα χωρίς να χυθεί αίμα», δηλώνει ο Ταγίπ Ερτογάν.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει ενώπιον του λαού νέο σύνταγμα και προεδρικό σύστημα, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απορρίπτοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι «δεν μπορεί να εφαρμοστεί προεδρικό σύστημα σε αυτή τη χώρα χωρίς να χυθεί αίμα».

«Πρόδωσε τον λαό του και τη βουλή του. Το αίμα είναι δουλειά των δικτατόρων, των τυράννων και μερικές φορές των ανώμαλων. Τι από αυτά είναι η αντιπολίτευση εγώ το αφήνω στην κρίση του λαού», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως «αυτό το πρόσωπο», εννοώντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου «παρουσίασε ενδείξεις πολιτικής διαστροφής και τώρα δίνει δείγματα πολιτικής διαστροφής». «Αργά ή γρήγορα θα έρθει ενώπιον του λαού νέο σύνταγμα και προεδρικό σύστημα. Ας μην ενθουσιάζονται αυτοί που ετοιμάστηκαν για εμπόριο αίματος, δεν δίνουμε αίμα πουθενά πέραν του ερυθρού σταυρού», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε και σήμερα με την ΕΕ λέγοντας ότι βλέπουν όλοι τη στάση της ΕΕ. «Λένε να μαλακώσουμε τη στάση μας στον αγώνα με την τρομοκρατία. Από πότε αρχίσατε να διοικείτε την Τουρκία; Ποιος σας έδωσε αυτή την αρμοδιότητα; Τι δημοκράτες είναι αυτοί;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ανέφερε ότι στην πόλη Κιλίς της Τουρκίας το Ισλαμικό Κράτος ρίχνει καθημερινά ρουκέτες και μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 130 Τούρκοι πολίτες και φύλακες. Η Τουρκία από την πλευρά της χτύπησε τρεις χιλιάδες θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και εξολόθρευσε 1300 από αυτές. Από το 2011 απέλασαν 3,500 άτομα και τώρα κάποιοι λένε στην Τουρκία να μαλακώσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. «Αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το να είναι με το μέρος των τρομοκρατών», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως δεν θα διστάσουν να κάνουν τα αναγκαία βήματα μόνοι τους, προσθέτοντας πως αν χρειαστεί θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο μόνοι τους. 

Για το θέμα της βίζας Σέγκεν, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εδώ και καιρό και αποφάσισαν την εφαρμογή της τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου. «Τώρα ήρθαν και θέτουν τα 72 κριτήρια και μετά πιέζουν με το θέμα της τρομοκρατίας. Εσύ εφαρμόζεις κάτι τέτοιο στην Νότια Αμερική; Γνωρίζουμε καλά ποιοι είναι οι λόγοι για όλα αυτά. Κανείς να μην μας πει τίποτε», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα ή θα υπάρξει αποτέλεσμα στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ή θα συνεχίσουν μόνοι τους τον δρόμο τους. «Η δική μας επιλογή είναι η νέα Τουρκία να βρίσκεται δίπλα στους Ευρωπαίους φίλους μας», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top