ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Nεοφύτου: «Η κυπριακή οικονομία θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της EBRD - Θα πέσει σε μονοψήφιο αριθμό η ανεργεία»

A. Nεοφύτου: «Η κυπριακή οικονομία θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της EBRD - Θα πέσει σε μονοψήφιο αριθμό η ανεργεία»

Δηλώσεις εφ’όλης της ύλης του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του σε εργοστάσια της Λευκωσίας.

-Πολύ μεγαλύτερη από το 1,7% ανάπτυξη και μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας

-Θέμα Βγενόπουλου

-Δηλώσεις Σουλτς για Τουρκία

 

Πολύ μεγαλύτερη από το 1,7% ανάπτυξη και μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας.
Την πρόβλεψη ότι η κυπριακή οικονομία θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προβλέψεις της EBRD για ανάπτυξη 1,7% το 2016 και ότι η ανεργία θα πέσει σε μονοψήφιο αριθμό μέχρι τις αρχές του 2017, διατύπωσε την Πέμπτη (12/5) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Δήλωσε ωστόσο πως οι προβλέψεις αυτές θα επαληθευτούν αν δεν αλλάξει η σταθερή πορεία της οικονομίας και αν δεν υπάρξουν πισωγυρίσματα, όπως είπε. Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε αναμενόμενη τη δήλωση Σουλτς και το πάγωμα της διαδικασίας για ελευθεροποίηση της βίζας σε Τούρκους υπηκόους εντός ΕΕ, κρίνοντας ως υπερβολικές τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης την περασμένη βδομάδα.
 
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας σε κυπριακές βιομηχανίες στα Λατσιά, ο κ. Νεοφύτου είπε αρχικά πως με την ωριμότητα της κοινωνίας και τις θυσίες των πολιτών η χώρα μας πέτυχε πολλά, προσθέτοντας πως οι κυπριακές βιομηχανίες προσφέρουν θέσεις εργασίας και συνδράμουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Ανέφερε πως η ανεργία μπορεί να μειωθεί μόνο μέσα από ντόπιες και ξένες επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
 
«Αυτή τη σταθερή προοπτική της χώρας μας πρέπει να τη διασφαλίσουμε, δεν σηκώνει πειράματα και ρίσκο. Όχι πισωγυρίσματα, κοιτάζουμε μπροστά και στηρίζουμε τη σταθερή προσπάθεια για σταθερή προοπτική», είπε. Κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη της EBRD για ανάπτυξη 1,7% για το 2016, ο κ. Νεοφύτου, αφού είπε πως η EBRD είναι ένας σοβαρότατος οργανισμός, σημείωσε πως το 2015 δεν έχουν επαληθευτεί οι προβλέψεις οι ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οποιουδήποτε άλλου οικονομικού οργανισμού και τόσο η ανεργία ήταν χαμηλότερη των προβλέψεων όσο και η ανάπτυξη ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
 
Κληθείς να δώσει τη δική του πρόβλεψη, ο κ. Νεοφύτου λέγοντας πως είναι πολύ δύσκολο να ρισκάρει κανείς πρόβλεψη προεκλογικά, ανέφερε πως ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι πολύ ψηλότερος από τις εκτιμήσεις και αν διατηρήσει η χώρα τη σταθερή προοπτική, στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2017, θα έχουμε μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας.
 
Θέμα Βγενόπουλου
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με τις δηλώσεις Ανδρέα Βγενόπουλου και τη μη σύλληψη του Ευθύμιου Μπουλούτα και του Μάρκου Φόρου στην Ελλάδα, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις ελληνικές Αρχές δικαιοσύνης και είπε ότι θα πράξουν το σωστό και με βάση τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των χωρών μελών της ΕΕ θα εκδώσουν τους δύο φυγόδικους που έχουν κληθεί από την κυπριακή δικαιοσύνη. “Εμπιστευόμαστε παράλληλα τις κυπριακές διωκτικές Αρχές και τη Νομική Υπηρεσία που με επάρκεια και μεθοδικότητα προχωρούν τις υποθέσεις”, είπε, προσθέτοντας πως είναι ζήτημα χρόνου να έρθουν και να δικαστούν μέσα από μια δίκαιη και αντικειμενική Δίκη.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε πως δεν πρέπει να αφήνονται μηνύματα από κάποιους εκτός Κύπρου πως είναι στημένη η διαδικασία στην Κύπρο και θα πρέπει να προστατευτεί από την Κυβέρνηση της Ελλάδας ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα. «Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο είναι ανεξάρτητη και αντικειμενική», πρόσθεσε.
 
Δηλώσεις Σουλτς για Τουρκία
Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για το πάγωμα της διαδικασίας ελευθεροποίησης της βίζας σε Τούρκους υπηκόους, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, και σημείωσε πως είναι εδώ στην Κύπρο που δημιουργήθηκε η εντύπωση την περασμένη βδομάδα ότι θα έρθουν στην Κύπρο 70 εκ Τούρκοι. Αυτή την εικόνα, συνέχισε, δημιούργησαν όλα ανεξαίρετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε πως η Τουρκία έχει 72 κριτήρια να ικανοποιήσει στο θέμα της βίζας, τα 5 που δεν έχει εκπληρώσει είναι τα πιο ουσιαστικά και όπως δηλώνει δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει. Συγκεκριμένα, δεν είναι πρόθυμη η Τουρκία να προχωρήσει στην κατάργηση του Νόμου κατά της τρομοκρατίας, ο οποίος παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε δέχεται να υπογράψει τη συμφωνία επανεισδοχής παράνομων μεταναστών, ενώ υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα που υπολείπονται.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top