ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Πολυμερής διάσκεψη εφόσον θα είμαστε σε ακτίνα λύσης»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Πολυμερής διάσκεψη εφόσον θα είμαστε σε ακτίνα λύσης»

Αναλόγως των αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις και επί των έξι κεφαλαίων του Κυπριακού και όταν θα είμαστε σε ακτίνα λύσης, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη, με την οποία θα καταργείται το σύστημα εγγυήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η τ/κ πλευρά πρότεινε μια συνεχή συνάντηση, αρχίζοντας από το εδαφικό, και μετά πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας, ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι πρόκειται για την γνωστή τουρκική θέση που εκφράστηκε και στο παρελθόν.

Αφού ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται συζήτηση επί τεσσάρων κεφαλαίων του Κυπριακού, είπε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των πτυχών των τεσσάρων αυτών κεφαλαίων και ακολούθως να συζητηθούν στην Κύπρο ανάμεσα στις δύο πλευρές τα εναπομείναντα δύο κεφάλαια (εδαφικό και ασφάλεια/εγγυήσεις).

«Αναλόγως των αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις και επί των έξι κεφαλαίων και όταν θα είμαστε σε ακτίνα λύσης θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη με την οποία θα καταργείται το υφιστάμενο απαράδεκτο σύστημα εγγυήσεων» κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top