ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2016 καταγράφεται σήμερα καθώς εδραιώνεται η άποψη στις αγορές ότι επίκειται όντως συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών στο Eurogroup της 24ης Μαΐου με την οποία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, το επιτόκιο των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων διολισθαίνει στο 7,363%, δίνοντας συνέχεια στην πτωτική πορεία των τελευταίων εβδομάδων. Πτώση εμφανίζει και το επιτόκιο των 2ετών ομολόγων, το οποίο υποχωρεί στο 8,962% - κάτω του ψυχολογικού ορίου του 9%.

Σε υψηλό έτους άλλωστε, βρίσκεται και ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, o οποίος κινείται στα επίπεδα των 630 μονάδων. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν, μέχρι στιγμής, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, καθώς διεθνείς τραπεζικοί οίκοι, όπως η UBS, με εκθέσεις τους εξέφρασαν αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και κάλεσαν τους επενδυτές να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν.

Η θετική αυτή αντίδραση των επενδυτών, εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Financial Times, οφείλεται στην ελπίδα που έχει δημιουργηθεί από την προοπτική συμφωνίας στο Eurogroup ότι θα μπορούσαν, κατ’ επέκταση, να ελαφρύνουν επί δεκαετίες τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα από την Ευρωζώνη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top