ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαμός στο δικαστήριο με τον αεροπειρατή της Λάρνακας! Κατήγγειλε ότι τον έπιασαν από τα λαιμό και τον ανάγκασαν να βγάλει τη φανέλα

Χαμός στο δικαστήριο με τον αεροπειρατή της Λάρνακας! Κατήγγειλε ότι τον έπιασαν από τα λαιμό και τον ανάγκασαν να βγάλει τη φανέλα

Αλλη μια διακοπή, μιας ώρα αυτή τη φορά, έδωσε η Επαρχιακή Δικαστής, Δώνα Κωνσταντίνου, στη διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης έκδοσης του εκζητούμενου Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, ώστε ο δικηγόρος του να μπορέσει να μελετήσει την εξουσιοδότηση και όλα τα έγγραφα που κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του Αιγύπτιου ανέφερε ότι ο πελάτης του βρίσκεται υπό καθεστώς τρόμου και τρομοκρατίας. Είπε ότι την ώρα που παραλήφθηκε από τον ουλαμό μεταγωγών για να μεταφερθεί στο δικαστήριο τον ανάγκασαν με το ζόρι να βγάλει τη φανέλα του, στην οποία έγραφε “Νίκη στην 25η Ιανουαρίου 2011 – `Οχι στο στρατό της 30ης Ιουνίου 2013”.

Πρόσθεσε ότι η αναγραφή του συνθήματος, κατά τον εκζητούμενο, είναι τρόπος έκφρασης, όπως ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται, αναφέροντας ότι η Αστυνομία έχει καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Περαιτέρω, ανέφερε ότι ο πελάτης του παραπονείται ότι τον έπιασαν από το λαιμό και σχεδόν τον έπνιξαν και ότι φέρει σημάδια, ενώ του πέρασαν τις χειροπέδες με βίαιο τρόπο και τον τραυμάτισαν. Είπε ακόμα ότι η όλη συμπεριφορά της Αστυνομίας συνιστά σπάσιμο της ψυχολογίας του.

Η Δικαστής, αφού παρατήρησε ότι αυτή είναι η θέση του πελάτη του, ανέφερε πως αυτός είχε κάθε δικαίωμα να προωθήσει το παράπονό του όπου τον συμβουλεύσει ο δικηγόρος του ή όπου αλλού κρίνει σκόπιμο.

Το δικαστήριο δεν είναι χώρος έκφρασης πολιτικών ή άλλων συνθημάτων, συνέχισε, αλλά χώρος απονομής της δικαιοσύνης από λειτουργούς της δικαιοσύνης και τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Ο εκζητούμενος κρατείται στο χώρο των δικαστηρίων μέχρι την επανέναρξη της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος έκδοσής του.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος του υπέβαλε παράπονο προς την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, κατά του ουλαμού μεταγωγών. Το παράπονο είναι ότι τον έπιασαν από το λαιμό, του έβγαλαν τη φανέλα με το ζόρι και του πέρασαν χειροπέδες με βασανιστικό τρόπο πληγώνοντάς τον.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top