ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tο μικρότερο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

Tο μικρότερο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

Το μικρότερο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στην εκλογική περιφέρεια Πάφου αφού σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου ψήφισαν 30.680 ψηφοφόροι από τους 42.428 που ήταν εγγεγραμμένοι ή ποσοστό 72,31% . Ωστόσο δεν προσήλθαν στην κάλπη 11.748 δηλαδή ποσοστό 27,69%.

Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 30.021, ποσοστό 97.85% , άκυρα 436 ποσοστό 1.42% και λευκά 223 ποσοστό 0.73%.

Στην Πάφο το Δημοκρατικό  Κόμμα εξασφάλισε ποσοστό 24,32% και συγκεκριμένα έλαβε 7.300 ψήφους, o Δημοκρατικός Συναγερμός 22.98% ή  6.900 , το ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις ποσοστό 18.06% ή  5.422 ,το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ποσοστό 15.40% ή  4.622 , το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  εξασφάλισε ποσοστό 6,53% ή 1960 ψήφους. Ακολουθούν η Συμμαχία Πολιτών με 6,40% ή 1920 ψήφους , το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξασφάλισε ποσοστό 2.27% ή  680 ψήφους  , η Αλληλεγγύη 2.14% ή  641 ψήφους.

Το Κόμμα για τα Ζώα εξασφάλισε στην Πάφο  ποσοστό 0,70% και ψήφους 210 ψήφους , ο Ευστρατίου Ανδρέας εξασφάλισε ποσοστό 0,62% και 187 ψήφους, ακολουθεί η Πνοή Λαού εξασφάλισε ποσοστό 0.26% ή  77 ψήφους. Το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία εξασφάλισε ποσοστό 0.22% ή 67 ψήφους και η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης πήρε ποσοστό 0.12% ή  35 ψήφους. 

Σημειώνεται πως με τέσσερις υποψήφιους στα ψηφοδέλτια τους διεκδίκησαν έδρες στην εκλογική περιφέρεια Πάφου ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, και η Συμμαχία Πολιτών. Με τρεις υποψήφιους κατήλθαν το Κίνημα Σημαία και το ΕΛΑΜ ενώ το Κόμμα για τα Ζώα με δύο υποψήφιους. Ένας υποψήφιος κατήλθε στην Πάφο με το Κίνημα Πνοή Λαού.

Υποψηφιότητα υπέβαλε στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.
 
Στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ η μάχη για την εξασφάλιση της έδρας παιζόταν ψήφο με ψήφο σχεδόν μέχρι το τέλος.  

Στην Επαρχία Πάφου τις περισσότερες ψήφους προτίμησης εξασφάλισαν οι Κώστας Κωνσταντίνου με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ με 3.485 ψήφους σημειώνοντας άνετη εκλογή, ο  Ανδρέας Φακοντής με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ με 2.539 ψήφους, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ με 2.759 ψήφους και Ηλίας Μυριάνθους με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ με 1902 ψήφους.

Οι δύο από τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου έχουν επανεκλεγεί οι Κώστας Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ και Ανδρέας Φακοντής του ΑΚΕΛ, ο τρίτος για πρώτη φορά εκλέγεται  ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης του ΔΗΚΟ ενώ ο Ηλίας Μυριάνθους νέος βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου είχε εξασφαλίσει και παλαιότερα έδρα στην Πάφο ως επιλαχών. 

Από νωρίς η Έπαρχος Πάφου είχε  εκτιμήσει ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να  μην υπήρχε ανακήρυξη βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Πάφου από την πρώτη κατανομή, λόγω του ότι δεν αναμένετο κάποιος από τους υποψηφίους να πάρει το εκλογικό μέτρο από την πρώτη κατανομή .

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου και Έφορο Εκλογής Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου οι έδρες για την Πάφο θα κατανεμηθούν στη δεύτερη και τρίτη κατανομή και ακολούθως θα γίνει η ανακήρυξη των νέων βουλευτών.

Συγκεκριμένα με το Δημοκρατικό Συναγερμό εξασφάλισαν οι Κωνσταντίνου Κώστας 3.485 ψήφους, Λετυμπιώτης Κωνσταντίνος 1,561 , Παπακυριακού Παναγιώτης 755, και Σαββίδου Άρτεμις 672.

Με το ΑΚΕΛ έλαβαν οι Φακοντής Ανδρέας 2.539 ψήφους, Ιγνατίου Μάριος 1511, Δίπλαρος Κώστας 728 και Χρίστου Μάριος 136.

Με το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισαν οι Πιττοκοπίτης Χαράλαμπος 2.759 σταυρούς προτίμησης , ο  Αντωνίου Αντώνης 2.499, Σαββίδης Χρύσανθος 1.607 και η Χατζηλαμπρή Πάολα 110.

Με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ο Μυριάνθου Ηλίας εξασφάλισε 1902 ψήφους , ο Δημητρίου Βάσος 1.189 σταυρούς προτίμησης , ο Σωκράτους Σωκράτης 667 ψήφους  και ο Ανδρέας Πετρίδης 605.

Με το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών στην Πάφο  εξασφάλισαν οι Παφίτης Δώρος 842, Περατικός Ανδρέας 128, Στυλιανίδης Χριστόδουλος ( Λάκης) 266 ψήφους και Χριστοδούλου Κώστας 507.

Με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εξασφάλισαν οι Ευλαβής Ανδρέας 144 ψήφους, Κωνσταντίνου Ανδρέας 91 , Παναγιώτα Ευδοξία( Δοξούλα) 120 και Χαριλάου Στέλλα 43.

Με το ΕΛΑΜ εξασφάλισαν οι Μιχαήλ Μιχαλάκης 812, Βασιλείου Μάριος 759, και Παπαντωνίου Άννα 173.

Στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύη εξασφάλισαν οι Δημητρίου Γεώργιος 64 ψήφους , Κλεάνθους Κλεάνθης 115, Κυριάκου Κυριάκος 96, και Παπαγιάννης Χρίστος 102.

Στο Κόμμα για τα Ζώα εξασφάλισαν η Χριστιάνα Ιωάννου 82 ψήφους και ο Λεωνίδου Ανδρέας 66.

Η Αρέστη Ανδρέου Ξένια στο ψηφοδέλτιο της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης έλαβε 23.

Στο Κοινωνικό Κίνημα Σημαία εξασφάλισαν οι Νικόλας Γεωργίου Μακρής 15, Τασούλα Τσαππή 25 και ο Τσαχίδης Ιωάννου Ραούλ 8.
Με την Πνοή Λαού ο Χριστοφόρου Ευστάθιος( Στάθης) έλαβε 48 και ο Ευστρατίου Ανδρέας 187.

Φίλοι και υποστηρικτές των νέων βουλευτών της Πάφου πανηγύρισαν την νίκη τους σε κόσμια πλαίσια χωρίς να καταγράφεται οποιοδήποτε απρόοπτο. 

Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην Επαρχία Πάφου λειτούργησαν 130 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα αφορά τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών και Λατίνων.

Οι πρώτοι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες στην εκλογική περιφέρεια Πάφου ήταν ψηφοφόροι της τρίτης ηλικίας που ωστόσο παρά τα χρόνια που βαραίνουν τους ώμους τους  προσήλθαν με την βοήθεια συγγενικών τους προσώπων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Σημειώνεται ότι στην χθεσινή εκλογική διαδικασία έγιναν  κάποιες μικρο-τροποποιήσεις  στα εκλογικά κέντρα της  Πάφου  λόγω των εργασιών ανάπλασης στον κεντρικό πυρήνα της Πάφου προκειμένου να μην δημιουργηθεί συμφόρηση. 

Οι αλλαγές, αφορούσαν  τα τέσσερα εκλογικά κέντρα Μουττάλου που στεγάζονταν στο 5ο Δημοτικό σχολείο, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης. Επίσης τα τρία εκλογικά κέντρα του Δημήτρειου Δημοτικού σχολείου που βρίσκονται παραπλεύρως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου μεταφέρθηκαν στο Α’ Δημοτικό σχολείο έναντι του Δικαστικού Μεγάρου. Επιπρόσθετα δύο εκλογικά κέντρα εκτοπισμένων που στεγάζονταν στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο μεταφέρθηκαν στο Α’ Λύκειο.

Υπενθυμίζεται πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου υπέβαλαν  υποψηφιότητα  39 υποψήφιοι από κομματικούς συνδυασμούς και ένας ανεξάρτητος  που διεκδίκησαν 4 έδρες στην Επαρχία Πάφου.

Για τις βουλευτικές εκλογές στην Πάφο,  εργάστηκαν γύρω στους 554 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 150 είναι άνεργοι πτυχιούχοι.

Επίσης τέθηκε και  αστυνομική διεύθυνση Πάφου στην οποία λειτούργησε Αίθουσα επιχειρήσεων και εργάστηκαν 200 μέλη της αστυνομικής Δύναμης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top