ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερτουγρούλογλου λέει ότι τα ε/κ κόμματα θέλουν μιαν Κύπρο με κυρίαρχους τους Ε/κ

Ο Ερτουγρούλογλου λέει ότι τα ε/κ κόμματα θέλουν μιαν Κύπρο με κυρίαρχους τους Ε/κ

Δεν του προκάλεσαν έκπληξη τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών δήλωσε ο “υπουργός” εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, υποστηρίζοντας ότι σκοπός των ε/κ πολιτικών κομμάτων είναι μία Κύπρος όπου κυρίαρχοι θα είναι μόνο οι Ε/κ.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Ερτουγρούλογλου που μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου του ίδιου ομίλου, ανέφερε επίσης ότι στον «νότο» υπάρχει μία δομή η οποία υποστηρίζει πως η Κύπρος είναι ελληνικό νησί και πως οι Τ/κ βρίσκονται εδώ ως επισκέπτες και ότι με τους Ε/κ δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ούτε καν στο τι σημαίνει Κυπριακό. Κατηγόρησε επίσης την ε/κ πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει την καλή βούληση του Μουσταφά Ακιντζί για επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι, είτε θα υπάρξει μία μόνιμη συμφωνία, είτε δεν θα υπάρξει και το θέμα θα κλείσει εδώ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του “υπουργείου” του για περιορισμό στην τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών στις εκκλησίες στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι το δικαίωμα αυτό τυγχάνει εκμετάλλευσης από τους Ε/κ, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε εργαλείο πολιτικής. Πριν από το 1974, σημείωσε, στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού δεν τελούνταν λειτουργίες, λέγοντας ότι στην εν λόγω εκκλησία το 2015 τελέστηκαν 11 λειτουργίες, το 2016 τέσσερις και υπάρχει αίτημα για πέμπτη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγιτ μιλώντας χθες στα εγκαίνια γραφείων του κόμματός του στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου είπε ότι η απόφαση του “υπεξ” για περιορισμό των λειτουργιών σε εκκλησίες στα κατεχόμενα, στρέφεται εναντίον της λύσης και της ειρήνης, προειδοποιώντας ότι θα πλήξει εκ νέου τις προσπάθειες προσέγγισης και τη διαδικασία των συνομιλιών.

“Είναι ξεκάθαρο το τι θέλει να εξυπηρετήσει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος έβαλε εμπόδιο σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες συμβάλουν στην προσέγγιση των κοινοτήτων, εξασφαλίζουν την ενότητα και συμβάλουν στη λύση. Όμως, αυτοί που έχουν τέτοιες σκέψεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η βούληση της κοινότητας για λύση συνεχίζεται και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται μ’ αυτού του είδους κακόβουλες σκέψεις δεν θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top