ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Λυπηρή η αναβολή της συνάντησης της Παρασκευής

Ακιντζί: Λυπηρή η αναβολή της συνάντησης της Παρασκευής

Λυπηρή χαρακτήρισε την αναβολή της συνάντησης των δύο ηγετών που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ευχήθηκε όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναξιολογήσει την απόφαση του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας του ψευδοκράτους, ο Τ/κ ηγέτης παρέθεσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του δικτύου Αλ Τζαζίρα Αχμέντ Μανσούρ κατά την οποία δήλωσε ότι η αντίδραση στη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ είναι υπερβολική, υπενθυμίζοντας ότι έχει ξανασυναντηθεί με τον ΓΓ στο Νταβός και στη Νέα Υόρκη.

Επανέλαβε ότι στη συνάντηση με τον κ. Μπαν συζήτησαν το πως μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2016.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο οι Ε/κ να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν θέλει να πιστεύει ότι υπάρχει μαι τέτοια πιθανότητα και πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού είναι μια διαδικασία που χρειάζεται αλληλοκατανόηση, βούληση και πολιτική αποφασιστικότητα. Ανέφερε επίσης ότι τόσο οι δύο κοινότητες όσο και η ευρύτερη περιοχή θα επωφεληθούν από μια λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι μια λύση είναι πιθανή μόνο μέσω διαλόγου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ακόμη ότι ο χρόνος περνά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για μια ομοσπονδιακή λύση, και πως η επίλυση του Κυπριακού καθίσταται πιο δύσκολη με την πάροδο του χρόνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top