ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαπατούν άνεργους και όσους ψάχνουν για δουλειά με στόχο να τους αρπάξουν λεφτά! Η προειδοποίηση του Ντίνου Παστού

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαπατούν άνεργους και όσους ψάχνουν για δουλειά με στόχο να τους αρπάξουν λεφτά! Η προειδοποίηση του Ντίνου Παστού

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες είναι πολύ εφευρετικοί και θα σκεφτούν αφάνταστους τρόπους να σας αποσπάσουν λεφτά. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση αναφέρει σε ανάρτηση του ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο Ντίνος Παστός.

Αυτή την φορά η «κομπίνα» φαίνεται καλοστημένη με τα έγγραφα που αποστένονται να δείχνουν αληθοφανή, με σκοπό να ψαρέψουν όσο το δυνατό περισσότερα θύματα. Διαβάστε πιο κάτω τα όσα γράφει ο Ντίνος Παστός ώστε να μην την «πατήσετε»

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ

Προσοχή από την νέα μορφή απάτης που εκμεταλλεύεται Κύπριους ανέργους και πρόσωπα που γυρεύουν δουλειά στο εξωτερικό μέσω LinkedIn.

Συγκεκριμένα το παράδειγμα που δημοσιεύω σήμερα έχει να κάνει με άτομα που παριστάνουν την εταιρία TOTAL Holdings UK Limited. Η απάτη γίνεται ως εξής:

1. Το θύμα οδηγείται να πιστέψει ότι μετά από την αίτηση του για πρόσληψη στην εταιρεία “TOTAL Holdings UK Limited”, έχει επιλεχθεί για συνέντευξη στα γραφεία της “TOTAL” στην Αγγλία.
2. Το θύμα λαμβάνει αρκετά έγγραφα που φαίνονται αληθινά από την “TOTAL” που του λένε ότι πρέπει να πληρώσει αυτός τα έξοδα μεταφοράς του στην Αγγλία καθώς και την διαμονή του σε ξενοδοχείο.
3. Το θύμα οδηγείται να πληρώσει αυτά τα έξοδα ($1,968.01 USD) μέσω της υπηρεσίας MoneyGram σε ένα άτομο που παριστάνει ένα “ταξιδιωτικό γραφείο” που ονομάζεται FlickaTravel.

Είναι μια καλοστημένη απάτη που στόχο έχει να αποσπάσει χρήματα από τα θύματα που πέφτουν στην παγίδα τους. Τα λεφτά είναι αγύριστα καθώς η υπηρεσία αυτή δεν παρέχει καμία ασφάλεια προς τον αποστολέα για τυχών απάτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top