Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Γ ΟΗΕ - Προέδρου Αναστασιάδη στον απόηχο του επεισοδιακού δείπνου στην Κωνσταντινούπολη

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Γ ΟΗΕ - Προέδρου Αναστασιάδη στον απόηχο του επεισοδιακού δείπνου στην Κωνσταντινούπολη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε το πρωί ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, ανακοίνωσε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Η επικοινωνία έγινε στον απόηχο των γεγονότων στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να παραστεί στο δείπνο που αυτός παρέθεσε για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο. Ο κ. Ακιντζί είχε επίσης στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση με τον Μπαν, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ, Εσπεν Μπαρθ Ειντε.

Τα δυο αυτά γεγονότα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας. Υπενθυμίζεται πως αφού ενημερώθηκε ότι ο κ. Ακιντζί θα παρίστατο στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να μην παραστεί σε αυτό, ενώ στη συνέχεια ακύρωσε τόσο την προγραμματισμένη για χθες συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον κ. Ειντε καθώς και τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος στη Λεμεσό: Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του ενώ κοιμόταν σε πολυθρόνα

Φόνος στη Λεμεσό: Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του ενώ κοιμόταν σε πολυθρόνα

Άγριο φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09/07) στη Λεμεσό όταν 48χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον 81χρονο πατέρα του.

BEST OF TOTHEMAONLINE