ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Περδίκης: «Eπικίνδυνη και απαράδεκτη η δήλωση Αβ. Νεοφύτου για λύση μέχρι το 2017»

Γ.Περδίκης: «Eπικίνδυνη και απαράδεκτη η δήλωση Αβ. Νεοφύτου για λύση μέχρι το 2017»

Απαράδεκτη, επικίνδυνη και απορριπτέα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης τη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι υπάρχει παράθυρο για λύση του Κυπριακού, το οποίο κλείνει τον Μάρτη του 2017 επειδή θα αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Πρόσθεσε ότι η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, εκθέτει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο όποιος πρέπει να τοποθετηθεί.

«Θεωρούμε ότι αυτή η τοποθέτηση είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη», είπε αναφέροντας ότι πρώτη προτεραιότητα του κάθε κόμματος και του πολιτικού κόσμου της Κύπρου πρέπει να είναι η επίλυση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε πως δεν πρέπει το κυνήγι της προεδρικής καρέκλας, η όποια ατζέντα ή προσωπική φιλοδοξία του οποιουδήποτε να μπαίνει σε πρώτη μοίρα και να υποβιβάζεται η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο οποιοσδήποτε και πόσο μάλλον ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τα «διπλώσει» από τον Μάρτη του 2017 και θα ασχολείται μόνο για την επανεκλογή του» συνέχισε κ. Περδίκης και παρατήρησε ότι «διερωτάται κανείς εάν σε αυτή τη χώρα οι πολιτικοί κάνουν πολιτική μόνο για την καρέκλα».

Σχολιάζοντας επίσης πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για αστυνομικό φάκελο που αφορά πολιτικό πρόσωπο και ο οποίος χάθηκε στη Νομική Υπηρεσία, είπε ότι αυτές έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να χάνονται φάκελοι στη Νομική Υπηρεσία και μάλιστα φάκελοι που να περιέχουν καταγγελίες για ποινικά αδικήματα τα οποία να αφορούν το οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο.

Η Νομική Υπηρεσία και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα βρίσκονται εκτεθειμένα με αυτές τις πληροφορίες και πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και ανάδειξη των ευθυνών, αν όντως έχει χαθεί φάκελος για ποινική υπόθεση κατά του οποιουδήποτε, και ειδικά κατά πολιτικού προσώπου, είπε.

Αναφορικά με τις καταγγελίες των Κυβερνητικών Ιατρών και τις εξαγγελίες για απεργίες, ο Πρόεδρος των Οικολόγων διερωτήθηκε πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υλοποιήσει τη δέσμευση του για προεδρική παρέμβαση στον τομέα της Υγείας;

Υπενθύμισε ότι πριν από μερικούς μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα και οπωσδήποτε αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές θα παρενέβαινε ο ίδιος προσωπικά για να λυθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και να προχωρήσει η υπόθεση με το ΓΕΣΥ.

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υλοποιήσει τη δέσμευση του, επειδή όπως ανέφερε η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας είναι πέρα από τραγική, συνέχισε ο κ. Περδίκης διατυπώνοντας τη θέση ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται στην εντατική και φαίνεται ότι τα αναλώσιμα είναι περιορισμένα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top