ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής: «Κυβέρνηση και θεσμοί να βρουν λύσεις αντί τσακώνονται για το ποιος ευθύνεται για το κούρεμα»

Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής: «Κυβέρνηση και θεσμοί να βρουν λύσεις αντί τσακώνονται για το ποιος ευθύνεται για το κούρεμα»

Την απαίτηση όπως, Κυβέρνηση, θεσμοί, κόμματα, και άλλοι, καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και δώσουν λύσεις αντί να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το κούρεμα καταθέσεων και όσα συνέβησαν στην Κύπρο,εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ).

Η έκκληση του ΣΥΚΑΛΑ γίνεται, με αφορμή δήλωση / αποκάλυψη του τέως Προέδρου της βουλής Γιαννάκη Ομήρου σχετικά με παρέμβαση και επιθυμία της Καγκελαρίου Μέρκελ , όπως η κυπριακή Βουλή αναβάλει την απόφαση που αφορούσε έγκριση ή μη του πρώτου ψηφίσματος για οριζόντιο κούρεμα, τον Μάρτη του 2013.

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει επίσης ότι οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτή την κατάντια, είναι οι καταθέτες της τράπεζας, η πλέον πληγείσα ομάδα, που «πατριωτικά» επέλεξε να στηρίξει τον τοπικό χρηματοπιστωτικό τομέα, αντί να μεταφέρουν τις αποταμιεύσεις τους αλλού, όπως πολλοί άλλοι έπραξαν.

«Αυτοί οι «πατριώτες» αποταμιευτές  χρησιμοποιήθηκαν ως «βολικό» όχημα για να επιβιώσουν άλλες τράπεζες και να επιπλεύσει το κυπριακό Κράτος», αναφέρεται.

Εκφράζεται επίσης απογοήτευση για το γεγονός ότι παρ’  όλο που τα κόμματα δήλωσαν από την ίδια μέρα των βουλευτικών εκλογών ότι έχουν πάρει τα μηνύματα των πολιτών, εντούτοις πολλοί είναι ακόμα εκείνοι που συνεχίζουν να επιδεικνύουν απάθεια έναντι των προβλημάτων των πολιτών για τα οποία αυτοί, κατά κύριο λόγο, ευθύνονται.

«Συνέχεια στις παρούσες συμπεριφορές, απλά θα αυξήσουν την απαξίωση των Πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς και βαρύτερος σύντομα θα πέσει ο πέλεκυς της λαϊκής ετυμηγορίας», αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top