ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέρριψε την συμφωνία για νερό από την Τουρκία ο κατεχόμενος Δήμος Λευκωσίας

Απέρριψε την συμφωνία για νερό από την Τουρκία ο κατεχόμενος Δήμος Λευκωσίας

Κατά πλειοψηφία το «δημοτικό συμβούλιο» Λευκωσίας αποφάσισε την Τετάρτη (08-06) βράδυ να μην γίνει συνδρομητής του δικτύου μεταφοράς νερού από την Τουρκία με τιμή αγοράς 2,30 ΤΛ (0,66 σεντ), και έγινε ο πρώτος “δήμος” στα κατεχόμενα που απέρριψε τη “συμφωνία” συνδρομής, που υπογράφουν οι συμβαλλόμενες τοπικές “αρχές” με το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας, το οποίο προσωρινά ασκεί τον έλεγχο και την διαχείριση του όλου έργου μεταφοράς και διανομής του νερού από το Αναμούριο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, εναντίον της συμφωνίας ψήφισαν 11 μέλη του “δημοτικού συμβουλίου”, οκτώ του ΡΤΚ, δύο του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας που μοιράστηκε, καθώς άλλα τρεις από το ίδιο κόμμα ψήφισαν υπέρ, και ένας του κόμματος Νέα Κύπρος. Οι πέντε “δημοτικοί σύμβουλοι” του ΚΕΕ και – όπως προαναφέρθηκε – οι τρεις του ΚΚΔ.

Το “πρωτόκολλο” για το νερό, όπως το ονομάζουν οι τ/κ εφημερίδες, έχει υπογραφεί από τη νέα “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα και την κυβέρνηση της Άγκυρας μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, που αφορούσαν τη διαχείριση του δικτύου, τη λειτουργία και τη συμμετοχή των “δήμων”. Εδώ και μία εβδομάδα επρόκειτο να δοθεί δοκιμαστικά νερό από το δίκτυο σε τέσσερις “δήμους” μεταξύ των οποίων και η Λευκωσία, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω βλάβης στην ηλεκτρονική βάνα, που ακόμα υφίσταται.

Ο “δήμαρχος” Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί βρήκε την τιμή πώλησης στους “δήμους” υψηλή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η απόφαση του “δημοτικού συμβουλίου” θα συμβάλει στο να αναθεωρηθεί. “Το πιο λυπηρό για μένα είναι η Λευκωσία να τυγχάνει συμπεριφοράς λες και είναι ινδικό χοιρίδιο ως όμηρος αποφάσεων που λήφθηκαν χωρίς εμάς”. Στη γραπτή του δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Χαρμαντζί εξήγησε το σκεπτικό των αρνητικών ψήφων που θεωρούν ότι θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του τομέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top