ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΓΓΡΑΦΑ: «Είχε κίνητρο ο Προδρόμου για την κοπέλα-Πικρία για απόρριψη προσπάθειας επανασύνδεσης»

ΕΓΓΡΑΦΑ: «Είχε κίνητρο ο Προδρόμου για την κοπέλα-Πικρία για απόρριψη προσπάθειας επανασύνδεσης»

Βέβαιη η εμπλοκή του εκπρόσωπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου στην υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων κοπέλας από τη Λάρνακα, που απεκάλυψε την Παρασκευή 03/06 το ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ανακριτής που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Στα έγγραφα που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας και παρουσιάζει στο παρόν δημοσίευμα (αποκάλυψη εγγράφων από το φάκελο της υπόθεσης κάνει και ο «Φιλελεύθερος», 09/06), το στέλεχος της Αστυνομίας που είχε κάνει τη σχετική διερεύνηση, σημειώνει: «Από τη μελέτη της υπόθεσης είμαι της άποψης ότι η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση είναι πέρα για πέρα βέβαιη».

Κι ακολούθως, αφού πρώτα καταγράφει τα πιο σημαντικά σημεία που προέκυψαν από την διερεύνηση, συμπληρώνει: «Με βάση τα πιο πάνω είμαι της άποψης ότι ο κατηγορούμενος δύναται να διωχθεί αν και εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια του Ανώτατου Δικαστηρίου όπως προβλέπεται στο άρθρο 83 του Συντάγματος για άρση της ασυλίας του (σημ. ο Προδρόμου, μέχρι να διερευνηθεί την υπόθεση, «πρόλαβε» να προωθηθεί σε θέση βουλευτή)».

Βέβαια, όπως απεκάλυψε από την Παρασκευή (03/06) η ιστοσελίδα μας, πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα της καταγγελίας μέχρι και την προώθησή του σχετικού φακέλου στην Νομική Υπηρεσία κι ακόμη ένας για να εντοπιστεί, κάτι που έγινε μετά από την αποκάλυψη του θέματος από την ενημερωτική μας σελίδα.

Ως γνωστόν, η κοπέλα από τη Λάρνακα, κ. «Π», είχε καταγγείλει (Φεβρουάριος 2012) ότι δημιουργήθηκαν δυο λογαριασμοί με το όνομά της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μέσω αυτών  αναρτούντο στο διαδίκτυο προσωπικά της δεδομένα, όπως φωτογραφίες. Οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στον κ. Προδρόμου, ο προσωπικός υπολογιστής του οποίου δεσμεύτηκε και εξετάστηκε από τους ανακριτές.

Πλέον εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, κατά πόσον θα προχωρήσει η υπόθεση. Όπως σας ενημερώσαμε την Τετάρτη (08/06), η κοπέλα που είχε κάνει την καταγγελία εξέφρασε προφορικά την πρόθεσή της να αποσύρει την καταγγελία. Αν αυτό γίνει και γραπτώς, τότε η υπόθεση θα «ασθενήσει», αφού χωρίς τη βασική μαρτυρία θα είναι δύσκολο να προχωρήσει δικαστικά. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα κρίνει ο κ. Κληρίδης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο από έγγραφα που εξασφαλίσαμε και παρουσιάζει την εισήγηση της Αστυνομίας για να προχωρήσει η υπόθεση:

«…Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος του ονόματος των πλαστών λογαριασμών στο f…, έφερε το χαϊδευτικό της παραπονούμενης που είναι Elianeks, το οποίο σύμφωνα με την παραπονούμενη οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι η αδερφή της και ο κατηγορούμενος.

Από τη μελέτη της υπόθεσης είμαι της άποψης ότι η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση είναι πέρα για πέρα βέβαιη.

Η πιο πάνω άποψη βασίζεται στα ακόλουθα σημεία:
1.    Ο κατηγορούμενος είχε κίνητρο για να προβεί στη δημιουργία των πλαστών λογαριασμών (πικρία για την απόρριψη από πλευράς παρ/νης της προσπάθειάς του για επανασύνδεση).
2.    Εντοπίστηκαν δυο Ip adresses που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον κατηγορούμενο.
3.    Στον ηλεκτρονικό φορητό υπολογιστή του εντοπίστηκαν τέσσερις φωτογραφίες της παραπονούμενης, οι οποίες μάλιστα είναι αναρτημένες στους πλαστούς λογαριασμούς.
4.    Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κατηγορούμενου εντοπίστηκε αίτημα φιλίας από τον πλαστό λογαριασμό της παραπονούμενης και
5.    Ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν στους πλαστούς λογαριασμούς φέρουν και το χαϊδευτικό όνομα της παραπονούμενης, το οποίο όπως αναφέρεται τα μόνα πρόσωπα που το γνώριζαν ήταν ο κατηγορούμενος και η αδελφή της παραπονούμενης.

Βέβαια είναι παραδεκτό ότι την υπόθεση αδυνατίζει το ότι τα ip addresses από τα οποία έγινε η δημιουργία και η χρήση των πλαστών λογαριασμών δεν είχαν κωδικού ασφαλείας και η πρόσβαση γινόταν ελεύθερα.

Με βάση τα πιο πάνω είμαι της άποψης ότι ο κατηγορούμενος δύναται να διωχθεί αν και εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια του Ανώτατου Δικαστηρίου όπως προβλέπεται στο άρθρο 83 του Συντάγματος για άρση της ασυλίας του (σημ. ο Προδρόμου, μέχρι να διερευνηθεί την υπόθεση, «πρόλαβε» να προωθηθεί σε θέση βουλευτή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ THEMAONLINE (03/06-09/06): 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Ρίκκος «έχασε» τον φάκελο του Πρόδρομου!-Υπόθεση καταγγελίας κοπέλας από Λάρνακα το 2012

Ανοίγει (πάλι) η υπόθεση Προδρόμου μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline – Τοποθέτηση Νομικής Υπηρεσίας

Ερωτοκρίτου για αποκαλύψεις ThemaOnline σε σχέση με Προδρόμου: «Παρέδωσα όλους τους φακέλους πριν αποχωρήσω»

​Η τοποθέτηση Προδρόμου για την ποινική υπόθεση που αποκάλυψε το ThemaOnline – ΒΙΝΤΕΟ

Εντοπίστηκε ο φάκελος για την υπόθεση Προδρόμου που αποκάλυψε το ThemaOnline στις 03/06

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απέσυρε την καταγγελία που αφορούσε τον Προδρόμου η κοπέλα από την Λάρνακα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top