Απίστευτο κι όμως αληθινό: Χάκαραν το λογαριασμό Twitter του Ζούκερμπεργκ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Χάκαραν το λογαριασμό Twitter του Ζούκερμπεργκ

O χάκερ με το όνομα OurMine «χτύπησε» και τον λογαριασμό του στο Pinterest

Μπορεί να είναι ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook αυτό όμως, όπως μεταδίδει ο Guardian, δεν εμπόδισε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να κάνει το ίδιο λάθος με τους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου που πέφτουν θύμα χάκερ: Να χρησιμοποίησει, δηλαδή, τους ίδιους κωδικούς για διαφορετικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα το πρωί της Δευτέρας ο Ζούκερμπεργκ για λίγα λεπτά έπεσε θύμα χάκερ που απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς του στο Twitter και το Pinterest. ο χάκερ με το όνομα OurMine υποστηρίζει ότι το κατάφερε αυτό επειδή ο Mr Facebook είχε στις δύο αυτές υπηρεσίες τον ίδιο κωδικό ασφαλείας με αυτόν που χρησιμοποιούσε στο LinkedIn και στον οποίο απέκτησε πρόσβαση το 2012 όταν διέρρευσαν 117 εκατομμύρια passwords από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Ο χάκερ αφού απέκτησε πρόσβαση στους δύο λογαριασμούς του Ζούκερμπεργκ έγραψε αρχικά στο Twitter ότι «ήσουν στη βάση δεδομένων του LinkedIn... στείλε DM για απόδειξη» (“you were in Linkedin Database… DM for proof”) και στη συνέχεια άλλαξε το όνομα του λογαριασμού του Mr Facebook στο Pinterest γράφοντας «Έπεσε θύμα των χάκερ Our Mine Team» (“Hacked By OurMine Team”).

Αντίθετα το Facebook διαψεύδει ότι ο χάκερ δεν απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό του Ζούκερμπεργκ στο Instagram (σ.σ. ανήκει πλέον στο Facebook).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καταδικάζει η Κυβέρνηση: «Πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες» η απαγωγή και παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς

Καταδικάζει η Κυβέρνηση: «Πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες» η απαγωγή και παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απαγωγή και τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση από τις 19 Ιουλίου, πέντε Ελληνοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το υποτελές στην Τουρκία παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και εκφράζει αγανάκτηση για την κατάσταση, όπως αυτή εξελίσσεται με τις σημερινές “δίκες” παρωδία, και συγκεκριμένα με την απόφαση για περίοδο κράτησης μέχρι και τριών μηνών του ενός ζεύγους εξ αυτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE