ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα και σε Brexit δεν θα επηρεάζονταν οι σχέσεις με Κύπρο, εκτιμά στέλεχος των Συντηρητικών

Ακόμα και σε Brexit δεν θα επηρεάζονταν οι σχέσεις με Κύπρο, εκτιμά στέλεχος των Συντηρητικών

Ακόμα και σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ οι σχέσεις του Λονδίνου με την κυπριακή κυβέρνηση δε θα επηρεαστούν, εκτίμησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ξένων ανταποκριτών για το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ΕΕ το ιστορικό στέλεχος των Συντηρητικών Κεν Κλαρκ.

Ο επί 46 χρόνια βουλευτής των Συντηρητικών, που έχει διατελέσει μέλος πολλών κυβερνήσεων του κόμματός του και υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς ένα Brexit θα επηρέαζε τις σχέσεις Βρετανίας-Κύπρου.
 
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα αναδεικνυόταν μια βρετανική κυβέρνηση η οποία δεν θα προσπαθούσε να έχει καλή σχέση με την κυβέρνηση της Κύπρου», σημείωσε ο κ. Κλαρκ. «Πολύ απλά νομίζω ότι οι δύο χώρες είναι φυσικοί σύμμαχοι, δεν έχουμε απολύτως κανένα συμφέρον που να μας χωρίζει», συμπλήρωσε.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η τεράστια πλειοψηφία των Βρετανών πολιτικών, από την αριστερά και από τη δεξιά, περιμένουν ότι η χώρα τους θα έχει αυτή τη καλή σχέση με την κυπριακή κυβέρνηση.
 
«Επίσης η τεράστια πλειοψηφία των Βρετανών πολιτικών θα καλωσόριζε τη λύση του κυπριακού προβλήματος και οτιδήποτε θα μπορούσαν να κάνουν οι Βρετανοί για να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η ενότητα του νησιού νομίζω ότι η βρετανική κυβέρνηση θα το έκανε.
 
»Μπορεί αυτό το τρελό δημοψήφισμα να αποτελεί απειλή για διάφορα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι απειλεί τις καλές σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Βρετανίας και της Κύπρου, καθώς σε επίπεδο realpolitik δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει, αντιθέτως έχουμε πολλά κοινά», σημείωσε ο Κεν Κλαρκ.
 
Σχολίασε δε ότι δεν έχει ακούσει κανέναν υποστηρικτή του Brexit να ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι της Βρετανίας αποτελούν «πρόβλημα». Όπως σχολίασε περιπαικτικά, «δεν είναι αμφιλεγόμενη η παρουσία τους εδώ και ενώ δεν έχω αμφιβολία ότι οι Brexiteers θα έβρισκαν ακόμα και λόγο γιατί οι Κύπριοι θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Κύπρο, θα προκαλούσα οποιονδήποτε να το προσπαθήσει».  

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top