ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη πολιτικών κομμάτων για την υγεία ζητά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Σύσκεψη πολιτικών κομμάτων για την υγεία ζητά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Την απαίτηση του ΑΚΕΛ για σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον τομέα της υγείας, έθεσε εκ νέου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για άμεσες προσλήψεις στον τομέα της υγείας.

Χρειάζεται, πρόσθεσε, να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητηθούν αυτά τα θέματα. Όπως είπε, κάτι τέτοιο ήταν απαίτηση του ΑΚΕΛ, έστειλε σχετική επιστολή και ο Πρόεδρος απάντησε ότι θα την διευθετήσει, κάτι που ακόμα αναμένεται.

«Ελπίζω να μην θεωρεί ότι με αυτές τις κινήσεις στις οποίες προβαίνει θα πάμε στη σύσκεψη και θα δηλώσουμε ικανοποίηση», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος ανακάλυψε ξαφνικά ότι υπάρχουν προβλήματα στον τομέα της υγείας, λέγοντας μάλιστα ότι παραπλανήθηκε. Είπε ακόμα πως όταν το ΑΚΕΛ επεσήμανε αυτά τα προβλήματα, η Κυβέρνηση τους αφόριζε και τους έλεγε ότι έλεγαν ψέματα.

«Ξαφνικά ανακάλυψε ότι παραπλανήθηκε. Καλά όταν τα λέγαμε εμείς γιατί δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει, να διερευνήσει ποια ήταν η πραγματική κατάσταση και σήμερα παρουσιάζεται σαν να έχει εξαπατηθεί. Και σίγουρα δεν τον τιμά το γεγονός ότι τον εξαπάτησε η ίδια του η Κυβέρνηση», ανέφερε.

Όσον αφορά την απόφαση για άμεση πλήρωση 28 θέσεων στον τομέα της υγείας, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση η συγκεκριμένη κίνηση αλλά δεν επιλύει τα προβλήματα στην ουσία τους. Όπως είπε, χρειάζεται πρώτα και κύρια να ξεκαθαρίσει τί θα γίνει με το ΓΕΣΥ, να ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή του, να υπάρξει σαφέστατο χρονοδιάγραμμα και η όποια εφαρμογή να βασίζεται στις σωστές αποφάσεις τόσο όσον αφορά το ΓΕΣΥ όσο και σε σχέση με την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top