ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Οδυσσέας βάζει χέρι στον Κουτσοκούμνη – «Η ΚΟΠ έχει την ευχέρεια»

Ο Οδυσσέας βάζει χέρι στον Κουτσοκούμνη – «Η ΚΟΠ έχει την ευχέρεια»

Αποφασισμένος να θέσει τέρμα στο ανεξέλεγκτο «σπονσάρισμα» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με χρήματα του φορολογούμενου, δείχνει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Του Φάνη Μακρίδη

Κι αυτή η θέση που μόλις καταγράψαμε απορρέει από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, που αφορά το περασμένο έτος (2015).

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση που γίνεται για την αστυνόμευση ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων, η Ελεγκτική Υπηρεσία επαναφέρει τη σύσταση που έκανε στην Αστυνομία προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε το ποσό για κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης αστυνομικών να δίδεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει στην έκθεση πως η ΚΟΠ έχει την ευχέρεια να το κάνει αυτό, βάσει των τελευταίων ελεγμένων οικονομικών καταστάσεών της.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:  «Επισημαίνεται ότι αναφορικά με την αστυνόμευση ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων, έγινε σύσταση στην Αστυνομία, όπως το κόστος υπερωριακής απασχόλησής της, για την αστυνόμευση των αθλητικών γεγονότων να καταβάλλεται από τις Ομοσπονδίες/Σωματεία των ομάδων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόστους υπερωριακής απασχόλησης ή αθλητικά γεγονότα, αφορά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της, φαίνεται να έχει την οικονομική ευχέρεια για κάλυψη του σχετικού κόστους αστυνόμευσης αγώνων της».

Να μην… κρύβεται η ΚΟΠ
Από την.. τσιμπίδα του Γενικού Ελεγκτή δεν ξέφυγε ούτε η έξυπνη τακτική της ΚΟΠ να «κρύβεται» όταν σωματεία μέλη της έχουν οικονομικής φύσεως αιτήματα προς την Πολιτεία.

Βάσει της ακολουθούμενης τακτικής αντί η ΚΟΠ να διαβιβάσει αιτήματα προς τον ΚΟΑ για αναβάθμιση ή βελτίωση ή δημιουργία αθλητικής υποδομής, κυρίως ποδοσφαιρικών γηπέδων, σωματείων, οι σύλλογοι αποτείνονται απευθείας στον Οργανισμό, ενώ η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι… άφαντη.

Ο Γενικός Ελεγκτής, λοιπόν, συστήνει στον ΚΟΑ όπως μην δέχεται απευθείας αιτήματα από ποδοσφαιρικά σωματεία, αλλά μόνο από την ΚΟΠ.

Στο κεφάλαιο 20 που αφορά «Χορηγίες προς Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ)»  σημειώνονται μεταξύ άλλων: «(α) Παρακαλούμε ενημερώστε την Υπηρεσία μας για την όλη εμπλοκή/σχέση του Οργανισμού με την ΚΟΠ για το ύψος και τους σκοπούς για τους οποίους ο Οργανισμός δίδει χορηγίες στην ΚΟΠ, είτε αυτές καταβάλλονται άμεσα, είτε έμμεσα κατόπιν αιτημάτων ποδοσφαιρικών σωματείων που υπάγονται στον ΚΟΠ ή άλλως πως, και το όλο πλαίσιο εποπτείας/ελέγχου για την παροχή και τη διάθεσή τους.
(β) Όπως πληροφορηθήκαμε, ο Οργανισμός δέχεται σωρεία αιτημάτων απευθείας από ποδοσφαιρικά σωματεία για αναβάθμιση/βελτίωση/δημιουργία αθλητικής υποδομής, κυρίως ποδοσφαιρικών γηπέδων, λαμβάνοντας υπόψη και τα κριτήρια για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που θεσπίζει η ΚΟΠ, παρόλο που αυτά υπάγονται στην ΚΟΠ, η οποία ενδεχομένως να διαθέτει τους πόρους για την ικανοποίησή τους εν πάση περιπτώσει.
Σύσταση: Ο Οργανισμός πρέπει να ζητά όπως τα αιτήματα από ποδοσφαιρικά σωματεία που υπάγονται στην ΚΟΠ ή άλλα αιτήματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, προωθούνται στον Οργανισμό πάντοτε μέσω της ΚΟΠ. Η Πρόεδρος του Οργανισμού μάς πληροφόρησε ότι ο Οργανισμός θα ζητήσει από όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία που υπάγονται στην ΚΟΠ να αποστέλλουν τα αιτήματά τους μέσω της ΚΟΠ».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top