ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή από την σκόνη στην ατμόσφαιρα! Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Προσοχή από την σκόνη στην ατμόσφαιρα! Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Σε συστάσεις με αφορμή τα υψηλά επίπεδα σκόνης που παρατηρούνται την Τετάρτη στην ατμόσφαιρα προβαίνουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει στο κοινό και ειδικότερα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού τα βασικά μέτρα για πρόληψη από τις ανεπιθύμητες επιδράσεις των υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σημειώνει πως τα άτομα υψηλού κινδύνου (άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με ανοσοανεπάρκειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών) πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές, στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, πρέπει να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας να απευθύνονται στο θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.

“Άτομα με Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα  και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις πιθανόν να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους, ενώ άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα”, προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά στο γενικό πληθυσμό, το Υπουργείο Υγείας συστήνει την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης και περιορισμός του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top