ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφασίζει για τις προαγωγές αστυνομικών, αξιωματικός με ποινική υπόθεση σε βάρος του!

Αποφασίζει για τις προαγωγές αστυνομικών, αξιωματικός με ποινική υπόθεση σε βάρος του!

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις της Αστυνομίας μετά από τον διορισμό συγκεκριμένου αξιωματικού στο συμβούλιο κρίσεως.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Έντονες αντιδράσεις κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τον διορισμό Ανώτερου Αξιωματικού στο συμβούλιο κρίσεως της Αστυνομίας το οποίο θα επανεξετάσει τις προαγωγές των λοχίων μέχρι τους ανώτερους υπαστυνόμους Α’ που ακύρωσε τον Ανώτατο Δικαστήριο τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το συμβούλιο κρίσεως απαρτίζεται από τρία άτομα.

Στην τριμελή επιτροπή συμμετέχει ο Υπαρχηγός, ο αστυνόμος Α΄ από το τμήμα Α’ προσωπικού αλλά και ανώτερος αστυνόμος εναντίον του οποίου εκκρεμούν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα για υπόθεση κατοχής αρχαιοτήτων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο Γενικός Εισαγγελέας έδωςε οδηγήσεις να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, η υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου ανωτέρου αστυνόμου.

Για τον συγκεκριμένο αξιωματικό της Αστυνομίας, προκύπτουν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα εναντίον του ιδίου αλλά και της συζύγου του για κατοχή αρχαιοτήτων χωρίς άδεια, ενώ αναμένεται να βρεθεί πολύ σύντομα στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.

Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός πιάστηκε στην «φάκα» στις αρχές του 2014 όταν μέλη του ΤΑΕ Πάφου συνέλαβαν 36χρονο διαρρηκτή ο οποίος είχε στην κατοχή του μεγάλης αξίας αρχαιότητες.

Σε ανάκριση του ο 36χρονος υπέδειξε το εξοχικό το οποίο έκλεψε τις αρχαιότητες, με ιδιοκτήτη τον ανώτερο αστυνόμο και τη σύζυγό του.

Το σκανδαλώδες στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ο΄τι απο την στιγμή που εκκρεμεί εναντίον του ποινική και πειθαρχική υπόθεση, ο ίδιος συμμετέχει στο συμβούλιο κρίσεως της Αστυνομίας ώστε να κρίνει ποιοι λοχίες αλλά και αστυνόμοι θα πάρουν προαγωγές.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top