ΚΟΣΜΟΣ

Μυρίζει… Brexit! – Μέχρι και εταιρείες στοιχημάτων έχουν αλλάξει τις αποδόσεις τους

Μυρίζει… Brexit! – Μέχρι και εταιρείες στοιχημάτων έχουν αλλάξει τις αποδόσεις τους

Θρίλερ στη Βρετανία με συνεχείς ανατροπές και προβάδισμα του Brexit. Εκτός ΕΕ η Μ. Βρετανία με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα - Μη αναστρέψιμο το ποσοστό κάνουν λόγο αναλυτές.

Τα στρατόπεδα υπέρ της παραμονής και υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν μάχη στήθος με στήθος ως τώρα, ωστόσο με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι πιθανότητες επικράτησης της ψήφου υπέρ του Brexit αποδείχθηκαν υψηλότερες από αυτές που προβλέπονταν αρχικά, αλλά το σασπένς συνεχίζεται σε αυτό το κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

Αρχικά, δημοσκοπήσεις, πολιτικοί και οι αγορές έμοιαζαν να κατατείνουν σε νίκη της παραμονής του ΗΒ στην ΕΕ. Αλλά τα αποτελέσματα υπέρ της αποχώρησης σε πολλές πόλεις της βόρειας Αγγλίας, της Ουαλίας και αλλού μετρίασαν τον πρώτο ενθουσιασμό των υποστηρικτών της παραμονής.

Η στερλίνα, η οποία κατέγραψε αλματώδη άνοδο έναντι του δολαρίου, απώλεσε σχεδόν όλα της τα κέρδη καθώς τα αποτελέσματα κατεδείκνυαν ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

Το 52% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 48% υπέρ της παραμονής σε αυτή, βάσει των αποτελεσμάτων σε 317 από 382 περιφέρειες και ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Εξάλλου η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έχει εξασφαλίσει 8,17 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 7,67 εκατομμυρίων της εκστρατείας υπέρ της παραμονής με 15 εκατομμύρια ψήφους καταμετρημένες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Νίκη της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ με ποσοστό 53% προβλέπει αναλυτής του Sky News

Αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News προέβλεψε πριν από λίγο ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων.

Σύμφωνα με τον ειδικό επί των δημοσκοπήσεων John Curtice, η συμμετοχή θα φτάσει στο 72% και κατά συνέπεια ο μαγικός αριθμός που πρέπει να φτάσει ένα στρατόπεδο για να κερδίσει το δημοψήφισμα είναι τα 16.410.000 ψήφοι. Ο ίδιος εκτίμησε στις 05:00 το πρωί ώρα Ελλάδος το στρατόπεδο της αποχώρησης είναι πιθανότερο να κερδίσει.

Σε μια θεαματική ανατροπή, τα γραφεία στοιχημάτων, που έδιναν πάνω από 90% πιθανότητες στη νίκη της παραμονής όταν έκλεισαν οι κάλπες τα μεσάνυχτα, άρχισαν να κλίνουν προς το Brexit.

Ωστόσο οι πιθανότητες αυτές παρουσίαζαν διαρκώς μεγάλες διακυμάνσεις. Είναι χαρακτηριστική η διακύμανση των πιθανοτήτων που έδινε η εταιρεία στοιχημάτων Betfair στο Brexit μέσα σε λιγότερο από μία ώρα: ήταν 63% στις 04:18, 50% στις 04:26, 44% στις 05:03 και 74% στις 05:30 (ώρες Ελλάδας), όπως κατέγραψε το Reuters. Μέσα σε λίγα λεπτά, το Betfair αύξησε επανειλημμένα το ποσοστό αυτό, από το 51% στο 57% και κατόπιν στο 63%.

Πηγή: TheHuffPost

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top