ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Η επίθεση ξεκίνησε με έκρηξη από βομβιστή-καμικάζι και στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και άρχισαν να πυροβολούν.

Τουλάχιστον επτά νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου το Σάββατο.

Αρχικά σημειώθηκε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και πυροβολούσαν αδιακρίτως.

"Επιτεθήκαμε στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι αποστάτες, μέλη της κυβέρνησης", δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι οι μαχητές παραμένουν μέσα στο κτίριο.

"Μεταξύ των νεκρών είναι πολίτες και φύλακες του ξενοδοχείου", επεσήμανε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας. "Έχουμε σώσει πολλά άτομα, τα οποία διέφυγαν από την πίσω πόρτα. Κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στο κτίριο από την είσοδο του ξενοδοχείου. Υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η επίθεση είναι σε εξέλιξη και υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Η Αλ Σαμπάαμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση, κυβέρνηση.

Πηγή: news247.gr 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top