ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδύναμες οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους, αναφέρουν οι παραπληγικοί

Αδύναμες οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους, αναφέρουν οι παραπληγικοί

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) διαχρονικά αποδεικνύονται αδύναμες να εξυπηρετήσουν το σκοπό και την αποστολή τους με αποτέλεσμα, η κοινωνία μας, να βιώνει προβλήματα, αναφέρει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ).

Προσθέτει ότι “αποκορύφωμα είναι η σημαντική μείωση κάθε χρόνο της χορηγίας προς οργανώσεις που λειτουργούν προγράμματα όπως κοινωνικής στήριξης, χωρίς οι ΥΚΕ να τεκμηριώνουν την απόφαση τους”.

Επίσης, φέτος, οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώθηκαν αναφορικά με την προκήρυξη του σχεδίου κρατικών χορηγιών κατά τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται, αναφέρει η ΟΠΑΚ.

Εκτιμά πως το θέμα της διαχείρισης χορηγιών προς οργανώσεις, όπως την ίδια, πρέπει να απομακρυνθεί από τις ΥΚΕ όπως έγινε με το ΕΕΕ που αντικατέστησε το Δημόσιο Βοήθημα.

Η ΟΠΑΚ αναφέρει ότι πολλά μέλη της, “συχνά παραπονιούνται ότι ποτέ ή για χρόνια δεν τους έχει επισκεφτεί κοινωνική λειτουργός του κράτους παρά μόνο η κοινωνική λειτουργός που εργοδοτούμε ως Οργάνωση για το σκοπό αυτό”.

Σύμφωνα με την ΟΠΑΚ, οι προσπάθειες για συνεργασία με τις ΥΚΕ, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών και των δικαιωμάτων ατόμων που χρειάζονται στήριξη, πέφτουν στο κενό, με αποτέλεσμα, “να νοιώθουμε ότι συναντούμε απέναντι μας ένα οικονομικό οργανισμό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τα `έξοδα` του μειώνοντας χορηγίες από το σχέδιο κρατικών χορηγιών”.

“Είναι καιρός η πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να βάλουν τα πράγματα στη σωστή πορεία και οι ΥΚΕ να εξυπηρετήσουν το σκοπό και το ρόλο τους”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΠΑΚ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top