ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Εν αστείο τούντο πράμα» - Όταν ο «Μπένης» ήταν ύποπτος για την φονική επίθεση σε βάρος του Μαυρομιχάλη

«Εν αστείο τούντο πράμα» - Όταν ο «Μπένης» ήταν ύποπτος για την φονική επίθεση σε βάρος του Μαυρομιχάλη

Ο 38χρονος Μάριος Χριστοδούλου γνωστός ως «Μπένης», είχε τεθεί υπό σύλληψη και πριν από έναν περίπου ενάμιση χρόνο, ως ύποπτος για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, που είχε ως απολογισμό τον θάνατο άτομου που δούλευε για λογαριασμό του τελευταίου.

Τα δεδομένα ήταν και τότε αρνητικά σε βάρος του Χριστοδούλου, ωστόσο, ελλείψει επαρκών στοιχείων, είχε αφεθεί ελεύθερος, όπως και ο Γρηγόρης Χρυσάνθου –άλλως «Λώρης»- με τον οποίο φερόταν να συνεργαζόταν ο «Μπένης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονικό Αγ. Νάπας: Εδώ κρυβόταν ο Μπουρέλι! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 

Παραθέτουμε το ιστορικό της υπόθεσης μέσω των όσων έγραφε ο αστυνομικός συντάκτης Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, για λογαριασμό της εφημερίδας «24»:

Το ρεπορτάζ του Μαρτίου του 2015
«Αέρα ελευθερίας αναπνέει από την περασμένη Πέμπτη (12/03/2015) ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» αφού η αστυνομία για είκοσι μία ημέρες που βρισκόταν ο ύποπτος υπό κράτηση, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στοιχεία που να τον συνδέουν με την γκανγκστερική επίθεση με αντιαρματικό που σημειώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου στην οικία του Αλέξη Μαυρομιχάλη και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του φρουρού του Στέφανου Παπαδόπουλου. Νωρίτερα και συγκεκριμένα πέντε ημέρες πριν είχε αφεθεί ελεύθερος και ο 29χρονος κατάδικος Γρηγόρης Χρυσάνθου άλλως «Λώρης» καθώς επίσης δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

«Δεν έχω καμία σχέση με το όχημα»
Αυτό που συνέδεε τους δυο ύποπτους με το έγκλημα ήταν το καμένο Seat Ibiza που βρέθηκε στους Εργάτες και το οποίο οι ανακριτές ήταν πεπεισμένοι ότι είχε παραγγείλει από τη φυλακή ο «Λώρης» για λογαριασμό του «Μπένη». Η αστυνομία είχε ζητήσει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο υπόπτων και όπως διαφάνηκε οι δυο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία τη συγκεκριμένη ημέρα που ο «Μπένης» φερόταν να παραλάμβανε το ύποπτο όχημα από συγκεκριμένο σημείο που είχε αφήσει ο πωλητής. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε γραπτή κατάθεση του ο «Μπένης», αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την παραλαβή ή ότι ήρθε στην κατοχή του το όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το φόνο. Αναλύοντας τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής οι εξεταστές της υπόθεσης εντόπισαν το όχημα των δραστών να ακολουθεί την προηγούμενη ημέρα το ίδιο δρομολόγιο με την ημέρα της φονικής επίθεσης. Οι εργαστηριακές εξετάσεις κατέδειξαν ότι οι 23 σφαίρες ρίφθηκαν από πυροβόλο όπλο ΑΚ47, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενο έγκλημα.

Κανένα στοιχείο
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάριος Χριστοδούλου την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στην οικία του. Αυτό φάνηκε στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει στην οικία του και το οποίο πέρασε από το μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών. Μαρτυρία την οποία ενίσχυσε και η κατάθεση τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας του ότι το παιδί τους την ώρα της διάπραξης της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Μαυρομιχάλη, βρισκόταν στο σπίτι. Μέλη της δύναμης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση και με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων, έκανε φύλλο και φτερό τόσο την οικία του στη Λευκωσία όσο και το πατρικό του στην Πλατανιστάσα για την ανεύρεση του οπλισμού χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Συνολικά τις τελευταίες ημέρες οι ανακριτές προέβησαν σε 10 έρευνες υποστατικών που σχετίζονται τόσο με τον «Μπένη» όσο και με τον «Λώρη», σε έλεγχο 25 κυκλωμάτων παρακολούθησης ενώ λήφθηκαν και γύρω στις 200 καταθέσεις χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό.

Εξαφανίστηκαν με τα τεκμήρια
Οι ανακριτές καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα βουνό προβλήματα αφού ουσιαστικά το ανακριτικό τους έργο θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Θεωρείται ότι χάθηκε πάρα πολύ πολύτιμος χρόνος αφού οι δράστες είχαν όλο το χρόνο στην διάθεση τους να εξαφανιστούν μαζί με τα τεκμήρια.

«Φλερτ» Λώρη με Αλεξουι
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα έγραφε ο συνάδελφος στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2015: «Οι 2 ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους , κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφού τόσο στο προαύλιο όσο και στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονταν πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ, τα οποία περνούσαν από σωματικό έλεγχο τα πρόσωπα που περνούσαν εντός για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Την διαδικασία μπήκε να παρακολουθήσει και το Αλεξούι με πρόσωπα του περιβάλλοντος του. Όταν οι αστυνομικοί συνόδευσαν τους δυο υπόπτους στο εδώλιο του κατηγορουμένου, «Λώρης» και «Αλεξούι» αντάλλαζαν για ώρα έντονες ματιές, με τον πρώτο να του κουνά το κεφάλι και να χαμογελά ειρωνικά. Ευτυχώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Το δικαστήριο διέταξε την ανανέωση προσωποκράτησης των δυο υπόπτων για ακόμη οκτώ ημέρες. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ληφθούν πέραν τον 70 καταθέσεων, να διεξαχθούν άλλες πέντε έρευνες σε υποστατικά για αναζήτηση του οπλισμού, ενώ θα κατασχεθεί και μεγάλος αριθμός κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Μέχρι στιγμής οι δυο ύποπτοι κρατούν ερμητικά κλειστό το στόμα τους. Η μόνη φράση που είπαν στους ανακριτές ήταν κατά την σύλληψη τους με τον Μπένη να λέει «εν αστείο τούντο πράμα» και τον Λώρη «φίλε μου για όνομα του θεού».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top