ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «προφητικό» άρθρο της Σάβιας για τον λαϊκισμό και τα καρφιά της στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Το «προφητικό» άρθρο της Σάβιας για τον λαϊκισμό και τα καρφιά της στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Η Σάβια Ορφανίδου, υποψήφια βουλευτής, οικονομολόγος και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ αρθρογράφησε την περασμένη Δευτέρα 4/7, αναφορικά με το τι εστί λαϊκισμός.

Ανάμεσα σε άλλα έγραφε:

«Σε λίγο καιρό θα μπούμε ξανά σε προεκλογική περίοδο, αυτή των δημοτικών εκλογών, και στη συνέχεια θα μπούμε όλοι στην τροχιά των Προεδρικών του 2018. Είναι πολύ εύκολο, για το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία ή για την ίδια την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα όταν έχει ήδη επωμιστεί μια σημαντική απώλεια ποσοστών, να ακολουθήσει την παλαιοκομματική τακτική των υποσχέσεων και του λαϊκισμού. Και είναι πολύ πιο δύσκολο να παραμείνουν πιστοί στη συνέπεια των λόγων και των πράξεων τους. Όμως, εμείς στο Δημοκρατικό Συναγερμό, είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πραγματική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος μας. Γιατί, πάνω από το συμφέρον του κόμματος μας, θα βάζουμε πάντα το καλό της Κύπρου μας.»

Όλα αυτά βέβαια η Σάβια, τα έγραφε πριν από την πρόταση του ΔΗΣΥ για κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας. Ενέργεια, που θεωρήθηκε από πολλούς ακόμη και εντός του κόμματος ως λαϊκισμός.

Διαβάστε Επίσης: Επίθεση του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίκκου Μαππουρίδη σε Αβέρωφ «Μετά την πατάτα…»

 

Άποψη την οποία μάλλον ενστερνίζεται και η ίδια κρίνοντας κανείς από την  νέα ανάρτηση της μετά την πρόταση Αβέρωφ για κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα η ίδια έγραψε με νόημα:

Κατά τη δική μου άποψη, λαϊκισμός είναι να καταθέτεις προτάσεις που έχουν δημοσιονομικό κόστος, χωρίς προηγουμένως να έχεις προβεί στην απαραίτητη κοστολόγηση για το σενάριο που προτείνεις, και χωρίς να έχεις διεξάγει μια εμπεριστατωμένη μελέτη για εξεύρεση αντίστοιχων εξοικονομήσεων - κάτι που απαιτεί χρόνο, σωστή πληροφόρηση και σοβαρότητα. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που ακόμη αγωνιζόμαστε να πείσουμε ότι μπορούμε ως χώρα να συνεχίσουμε αυτή τη συνετή οικονομική πολιτική που επιδείξαμε κατά την εφαρμογή του Μνημονίου ‪#‎φορολόγηση ‪#‎ακίνητης ‪#‎περιουσίας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top