ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου η συνάντηση με Πούτιν

Ερντογάν: Τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου η συνάντηση με Πούτιν

Τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιιμίρ Πούτιν δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες το βράδυ αναχωρώντας για την Πολωνία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία ωστόσο τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών εργάζονται γι αυτό αι σύντομα θα καθοριστεί ημερομηνία. 

Για την τρομοκρατία ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν είναι μια κατάσταση που επηρεάζει μόνο μερικές χώρες στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική αλλά είναι ένα πρόβλημα διεθνών διαστάσεων που επηρεάζει όλες τις περιοχές του κόσμου. Όπως είπε καμιά χώρα δεν μένει εκτός όσο αναπτυγμένη και να είναι είτε πρόκειται για Γαλλία, είτε για Βέλγιο, Τυνησία, Αίγυπτο ή ΗΠΑ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή στην έννοια της απειλής της ασφάλειας και πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαδραματίσει ένα πιο ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία ενισχύοντας τους θεσμούς του έναντι σε αυτή την νέα απειλή. Όπως είπε η Άγκυρα αναμένει από το ΝΑΤΟ να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια απέναντι στις αρνητικές εξελίξεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Τουρκίας. 

Για τη Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως είναι μια χώρα που οδηγείται ολοταχώς προς σβήσιμο από το χάρτη και πως δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί αυτό. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αφήσει την Τουρκία μόνη της στο θέμα των προσφύγων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top