ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελέστηκε το 5ο ετήσιο μνημόσυνο Αρχιπλοίαρχου Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθους

Τελέστηκε το 5ο ετήσιο μνημόσυνο Αρχιπλοίαρχου Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθους

Στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, το 5ο ετήσιο μνημόσυνο του Διοικητή του ναυτικού, Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011.

Του μνημοσύνου προέστη ο Χωροεπίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος ενώ στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο φιλόλογος, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου, Κυριάκος Μπαρρής, είπε πως οφείλουμε όλοι να μην ξεχνάμε την τραγωδία, να την επαναφέρουμε συχνά στη μνήμη μας και να αναζητούμε όσα κάναμε λάθος, όσα παραλείψαμε να κάνουμε, όσα έπρεπε να κάνουμε και να μην τα επαναλάβουμε.

"Τιμώντας σήμερα τη μνήμη των ηρώων Ανδρέα Ιωαννίδη και Κλεάνθη Κλεάνθους, ας υποσχεθούμε ότι θα γίνουμε πλέον ενεργοί πολίτες και να εργαστούμε όλοι για ένα κράτος ευνομούμενο, προνοητικό και καλά οργανωμένο που την τύχη του θα διαφεντεύουν επιτέλους οι άξιοι και οι άριστοι των πολιτών", ανέφερε και πρόσθεσε πως "οφείλουμε επίσης να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συγγενείς όλων των ηρώων για γρήγορη απονομή δικαιοσύνης".

Θα πρέπει, συνέχισε, να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες στους ενόχους για να ησυχάσουν οι ψυχές και τόνισε πως "καιόμενοι έπεσαν ο Ανδρέας Ιωαννίδης και ο Κλεάνθης Κλεάνθους, για να εκπληρώσουν το καθήκον τους και έγιναν για εμάς ήλιοι φωτεινοί για να μας δείχνουν το χρέος και την υποχρέωση όλων μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ανάλογα με τον τομέα στον οποίον ο καθένας είναι υπεύθυνος".

Ο κ. Μπαρρής ανέφερε ότι, παρά το γεγονός πως κερδίσαμε την ανεξαρτησία μας εδώ και 56χρόνια, μετά από επικό αγώνα, ακόμα δεν καταφέραμε να στήσουμε ένα καλά οργανωμένο κράτος που να προνοεί, να προστατεύει τους πολίτες του και να προοδεύει συνεχώς.

"Δεν το καταφέραμε διότι βασίσαμε την ανάπτυξη του κράτους μας, όχι στους άριστους και άξιους των πολιτών, αλλά στους εκάστοτε ημέτερους", είπε και πρόσθεσε πως "ευθυνόμαστε όλοι που το επιτρέψαμε, μένοντας πιστοί στην κομματική μας πειθαρχία και στην προσωπική μας ανταμοιβή".

Έτσι, συνέχισε, φτάσαμε σήμερα εδώ, "να έχουμε τα περισσότερα μνημόσυνα σε όλη την Ευρώπη, κατ` αναλογία πληθυσμού, τις περισσότερες μαυροφορημένες μάνες και συζύγους, να θάβουμε και να μνημονεύουμε ήρωες σε καιρούς ειρήνης, ενώ ακόμα θάβουμε κόκαλα αγνοουμένων μετά από 42 χρόνια".

Του μνημοσύνου ακολούθησε, στους τάφους των ηρώων, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας, αφή της φλόγας που έφεραν έφεδροι καταδρομείς από το χώρο της τραγωδίας, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top