ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώ γίνονταν ετοιμασίες για το μνημόσυνο του Κρόκου η Δημοκρατία ετοίμαζε έφεση κατά της συζύγου και της κόρης του

Ενώ γίνονταν ετοιμασίες για το μνημόσυνο του Κρόκου η Δημοκρατία ετοίμαζε έφεση κατά της συζύγου και της κόρης του

Ενώ οι προετοιμάσεις για να τελεστή του πέμπτου μνημοσύνου για το μέλος της ΕΜΑΚ, πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου είχαν ξεκινήσει, η Δημοκρατία ετοίμαζε έφεση για τις αποζημιώσεις των οικείων του.

Πέρασαν πέντε χρόνια από εκείνο το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου του 2011 όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 13 συνανθρώπων μας.

Το μνημόσυνο του Πυροσβέστη της ΕΜΑΚ, Βασίλη Κρόκου σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (09/07)  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (10/07) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Λάρνακα, με τα μέλη της οικογένειας του να αισθάνονται πικρία για την αντιμετώπιση που έτυχαν από πλευράς της  Δημοκρατίας, που έρχεται να τους χαστουκίσει για δεύτερη φορά. 

Συγκεκριμένα όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση, εφεσίβαλε για λογαριασμό της Δημοκρατίας απόφαση σε σχέση με τις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν υπέρ των μελών της οικογένειας του θανόντος.

Φέρεται να αμφισβητεί την μέθοδο υπολογισμού των αποζημιώσεων.

Εδώ να σημειωθεί ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας είχε απορρίψει θέση της Μαριάννας Τσαγkάρη,  η οποία αξίωνε όπως στις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν για τη σύζυγο και τη θυγατέρα του Βασίλη Κρόκου να συνυπολογιστούν οι 95.000 ευρώ που είχαν λάβει έκαστη μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Δικαστής Μιχάλης Παπαμιχαήλ είχε απορρίψει αυτή τη θέση ωστόσο  χαρακτηρίζοντας το ποσό που είχε δοθεί από την Πολιτεία, ως φιλανθρωπία.

Φαίνεται πως η Μαριάννα Τσαγγάρη το πήρε προσωπικά, ωστόσο, καθώς δεν συμβιβάστηκε ούτε και με αυτή την ετυμηγορία και… επανέρχεται δριμύτερη.

Θέλουν να τους δώσουν ψίχουλα

Σε αναφορά μας σε προηγούμενό ρεπορτάζ, οι συνολικές αποζημιώσεις στους οικείους του Βασίλη Κρόκου ανέρχονται στις 730.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το δικαστήριο για πρώτη φορά και κατ΄ εξαίρεσιν, επιδικάζει τιμωρητικές ζημιές. Στην προκειμένη περίπτωση αποζημιώθηκαν η σύζυγος και η θυγατέρα (σ.σ. δεν γνώρισε τον πατέρα της, καθώς όταν επεσυνέβη το μοιραίο ήταν ηλικίας μερικών μηνών ) του θανόντος  με 50.000 ευρώ έκαστη.

Για να φτάσει το συνολικό ποσό στις 730.000 ευρώ, συνυπολογίστηκαν:

•    Τιμωρητικές ζημιές (αγωνία, ψυχική αναστάτωση στους οικείους που θα ζουν με αυτό το τραύμα)

•    Απώλεια εισοδημάτων του Β. Κρόκου (έγινε αποδεκτή η θέση, βάσει και μαρτυρίας, ότι έπρεπε να υπολογιστούν οι απολαβές του μέχρι και τον βαθμό του υπαστυνόμου)

•    Έξοδα διαχείρισης

•    Νόμιμος τόκος (από τον Ιούλιο του 2011)

•    Απώλεια οικείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top