ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι βουτιές της Σκορδέλη και άλλων γυναικών στην πισίνα των Κεντρικών Φυλακών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι βουτιές της Σκορδέλη και άλλων γυναικών στην πισίνα των Κεντρικών Φυλακών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Και όμως η πισίνα που βλέπετε βρίσκεται στην γυναικεία πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος της Κύπρου και είναι ακόμα μια καινοτομία ανάμεσα σε πολλές άλλες.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

 Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, οι Κεντρικές Φυλακές στην Κύπρο έχουν αλλάξει ριζικά, χάρις στις νέες πρακτικές σωφρονισμού που εφαρμόζει η Διευθύντρια Άννα Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το Σάββατο (09/07) τοποθετήθηκε πισίνα μεγάλων διαστάσεων στην γυναικεία πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών.

 Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την Κυριακή (10/07) η πισίνα τέθηκε σε λειτουργία ενώ αρκετές κρατούμενες έκαναν το πρώτο τους μπάνιο και μάλιστα ήταν κατενθουσιασμένες.

Οι κρατούμενες όπως μας αναφέρθηκε, θα μπορούν να κάνουν καθημερινά τα μπάνια τους στην πισίνα μετά τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 20:00 το βράδυ όπου έχουν το ελεύθερο τους.

Γύρω στις 45 γυναίκες οι οποίες εκτίουν ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές, από την Κυριακή θα μπορούν να απολαμβάνουν και αυτές λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Να σημειώσουμε πως η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, από την ημέρα που ανάλαβε τα καθήκοντα της έχει δώσει νέο στίγμα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, παράγοντας πολύ σημαντικός για την επανένταξη των κρατούμενων στη κοινωνία μας.

Επιβάλλει τον σωφρονισμό μέσα από καινοτόμα προγράμματα και πρωτοπόρες ιδέες και όχι την τιμωρία.

 

 

                                

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top