ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φονική έκρηξη Μαρί: Τα εξιλαστήρια θύματα σκοτώθηκαν - δεν πήραν προεδρικές συντάξεις!

Φονική έκρηξη Μαρί: Τα εξιλαστήρια θύματα σκοτώθηκαν - δεν πήραν προεδρικές συντάξεις!

Αδικήθηκε ο Χριστόφιας για την έκρηξη στο Μαρί, αφού στερήθηκε την προεδρική του σύνταξη, έχασε την Προεδρία και ανέλαβε την ευθύνη για 13 νεκρούς και 2 δισ. ευρώ καταστροφών.

Ανικανότητα; Αδυναμία; Εγωισμός; Ποιο απ’ αυτά περιγράφει καλύτερα τα όσα διαδραματίστηκαν την 11η Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»;

Του Χαράλαμπου Ζάκου 

Κανένα! Παρά μόνο η λέξη τραγωδία!

Την ανικανότητα, την αδυναμία και τον εγωισμό των πολιτικών μας τα έχουμε συνηθίσει. Την τραγωδία όμως, ποιος μπορεί να την προσπεράσει;

Τελικά στοχοποιήθηκε ο Χριστόφιας;

Όσοι υποστηρίζουν την πιο πάνω θέση ας το συλλογιστούν λίγο καλύτερα αφήνοντας έξω την κομματική τους ταυτότητα. Δεν είναι το όνομα του Δημήτρη Χριστόφια που στοχοποιήθηκε, αλλά το αξίωμα του, αυτό μπέρδεψαν μερικοί.

Κανείς δεν θα έγραφε ή θα κατηγορούσε τον Δ. Χριστόφια αν ήταν ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ ή απλά ένας βουλευτής. Ο Δ. Χριστόφιας όμως, ήταν το κεφάλι της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας χώρας που είδε 13 άτομα να πεθαίνουν άδικα, λόγω μιας ερασιτεχνικής και εγωιστικής πολιτικής απόφασης.

Ο Δ. Χριστόφιας στοχοποιήθηκε από μόνος του όταν κέρδισε την Προεδρία. Αυτά φέρνει η εξουσία. Η δύναμη της καρέκλας είναι ταυτόχρονα και αδυναμία. Αυτό δεν κατάφερε να διαχειριστεί ο πρώην Πρόεδρος και γι’ αυτό απέτυχε.

Λαϊκά δικαστήρια για τον Δ. Χριστόφια

Ψεύτικη συμπόνοια για τον άνθρωπο και τη ζωή. Αυτό μπορεί να χαρακτηρίσει όσους ωρύονται για τα τάχα λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν ώστε να ενοχοποιήσουν τον Δημήτρη Χριστόφια. Όταν ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας λάμβανε την απόφαση να κρατήσει τα εμπορευματοκιβώτια, ενώ είχε προσφερθεί βοήθεια από ξένες χώρες, το έπραττε μόνος και χωρίς κλήση του υπουργικού συμβουλίου.

Όταν ο Πόλυς Πολυβίου, ο άνθρωπος που ο ίδιος ο Χριστόφιας διόρισε για διερεύνηση των υπαίτιων της καταστροφής, έδειξε ως φταίχτη της τραγωδίας τον Δημήτρη Χριστόφια γιατί δεν αντιδράσατε και να ζητήσετε την παραίτηση του;

Από την στιγμή που το επίσημο πόρισμα πετάχτηκε στον κάλαθο των σκουπιδιών, από τον ίδιο άνθρωπο που το ζήτησε εξ αρχής, προς τι οι φωνές για άδικη στοχοποίηση του;

Να σας εξηγήσω τι είναι αδικία

Αδικία είναι μια μάνα να θάβει τα παιδιά της. Αδικία είναι ένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς πατέρα. Αδικία είναι μια γυναίκα να χάνει τον άντρα της και μια αδελφή τον αδελφό της. Αυτό είναι αδικία και όχι το τι θα γράψω εγώ, ο άλλος ή ο παραδίπλα.

Όταν μια αυθαίρετη πολιτική απόφαση, ενώ υπήρχαν επιλογές, λαμβάνεται για εγωιστικούς λόγους, με αποτέλεσμα την τραγωδία που ζήσαμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να στηθεί λαϊκό δικαστήριο για να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα. Ο υπεύθυνος βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας, μόνο που εσείς τα κρατάτε κλειστά.

Οι αθώοι σκοτώθηκαν

Τα εξιλαστήρια θύματα της τραγωδίας σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα. Δεν πήραν ούτε προεδρική σύνταξη, ούτε λιμουζίνα, αλλά ούτε και 8 αστυνομικούς για να τους φρουρούν. Αυτές που θυματοποιήθηκαν είναι οι οικογένειες των δολοφονηθέντων που κλήθηκαν να θάψουν τους αγαπημένους τους και να ζήσουν για όσο καιρό τους απέμεινε στα μαύρα και στα μνημόσυνα.

 

ΥΓ: Η ευθύνη του Δημήτρη Χριστόφια δεν στοιχειώνει το ΑΚΕΛ ή τους ΑΚΕΛικούς, αλλά μονάχα όσους εθελοτυφλούν. Η τραγωδία στο Μαρί δεν είναι θέμα «αριστερού» ή «δεξιού», παρά μόνο ορθού και λάθους!  

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top