ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμοπληξία στρατιώτη: Είχαν προειδοποιήσει προ πολλού τον Φωκαΐδη για την ανεπάρκεια της Εθνικής Φρουράς – ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θερμοπληξία στρατιώτη: Είχαν προειδοποιήσει προ πολλού τον Φωκαΐδη για την ανεπάρκεια της Εθνικής Φρουράς – ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό θερμοπληξίας, με θύμα τον 18χρονο εθνοφρουρό Λοΐζο Παναγιώτου, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας φέρνει στο φως τα κενά και της αδυναμίες του κράτους.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σε πρώτο επίπεδο αυτό που διαφάνηκε (για άλλη μια φορά) από το εν λόγω περιστατικό είναι η υποστελέχωση καθώς και οι ελλείψεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά το τραγικό συμβάν θερμοπληξίας του στρατιώτη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας χωρίς να υπάρχει εντατικολόγος για τρεις και πλέον ώρες ώστε να τον εξετάσει.

Διαβάστε επίσης: Θερμοπληξία στρατιώτη: Έκαναν τρείς ώρες να φέρουν εντατικολόγο – «Φέρτε τζιαί τον Πάπα», είπε στους συγγενείς η γιατρός​

Πέραν όμως της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς όταν επισκέπτονται τα δημόσια νοσηλευτήρια, αδυναμίες φαίνεται να αντιμετωπίζει και η εθνική φρουρά στην διαχείρηση περιστατικών θερμοπληξίας.

Πιο συγκεκριμένα, η παλαιότερη υπόθεση θερμοπληξίας του Νεόφυτου Νεοφύτου από τα Λύμπια, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική παράλυση το 2007 και πάλι στο ΚΕΝ Λάρνακας, ώθησε τον διαχειριστή της υπόθεσης, να αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Στην εν λόγω επιστολή, υπογραμμίζεται στον Υπουργό Άμυνας η μη κατάρτιση των αξιωματικών της εθνικής φρουράς να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις θερμοπληξίας και ανυπαρξία σχεδίου καταπόνησης από τον Κυπριακό στρατό.

Δείτε την επιστολή:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top