LIKE ONLINE

Τέλος εποχής για την κόντρα Apple-Samsung

Τέλος εποχής για την κόντρα Apple-Samsung

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar Worldpanel, η αιώνια κόντρα μεταξύ Apple και Samsung έλαβε τέλος, καθώς άλλοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει να παίρνουν σημαντικά ποσοστά στην παγκόσμια αγορά smartphones.

 Για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Μάιο του 2016, η Samsung πήρε ποσοστό 36% στις πωλήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ, ενώ η Apple το 29%.
 
Το Galaxy S7 ξεπέρασε το iPhone 6s
 
Όσον αφορά στις πωλήσεις των ναυαρχίδων τους, τα Samsung Galaxy S7/Samsung Galaxy S7 edgeξεπέρασαν κατά 1.4 μονάδες τα iPhone 6s/ iPhone 6s Plus, με τα ποσοστά τους να είναι 16% και 14.6%, αντίστοιχα.
 
Με λίγα λόγια, η ναυαρχίδα της Samsung πουλά περισσότερο στις ΗΠΑ από το iPhone, ενώ συνήθως βλέπουμε την Apple να ηγείται στη συγκεκριμένη αγορά.
 
Οι περισσότεροι αγοραστές έρχονται από ήδη οικείες συσκευές, μόλις το 5% των αγοραστών Samsung Galaxy S7/Galaxy S7 edge έρχεται από iPhone, ενώ το 14% των αγοραστών iPhone είχε Samsung συσκευή. Το 88% των χρηστών iPhone και το 86% των κατόχων Samsung, δηλώνει ότι θα παραμείνει στο brand που βρίσκεται.
 
Ο ανταγωνισμός από μικρά ονόματα
 
Σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία Apple και Samsung μονοπωλούν την αγορά. Ωστόσο, σε άλλες αγορές τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο, η Samsung είχε κάποτε μερίδιο 34%, δυο χρόνια αργότερα έπεσε στο 9%. Στη συνέχεια ανήλθε η Xiaomi στην κορυφή για να παραχωρήσει αργότερα τη θέση της στην Huawei.
 
Η Kamtar θεωρεί πως η κόντρα Samsung vs. Apple τελείωσε καθώς άλλες εταιρείες αναρριχούνται στην κορυφή. Μια από αυτές είναι η Huawei, η οποία μάλιστα έχει δηλώσει πως μέχρι το 2021 θα ξεπεράσει Apple και Samsung. Για να πετύχει το στόχο της η Huawei θα ανοιχτεί σε ΗΠΑ και Ινδία.
 
Η εταιρεία ερευνών αναφέρει ότι Apple και Samsung θα πρέπει να σταματήσουν να κοιτούν η μια την άλλη, τι κάνει και να ξεκινήσουν να ανησυχούν για αντιπάλους όπως Huawei και Google. Υπενθυμίζεται ότι οι φήμες θέλουν τη Google να ετοιμάζει το δικό της Android smartphone, χωρίς τη συμμετοχή άλλου κατασκευαστή.

star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top