ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαυρομιχάλης: «Αυτοί οι δυο ήθελαν να «φάνε» τον Καλοψιδιώτη»

Μαυρομιχάλης: «Αυτοί οι δυο ήθελαν να «φάνε» τον Καλοψιδιώτη»

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, άλλως «Αλεξούι», έδωσε τη δική του εκδοχή στους ανακριτές, σε ό,τι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο (18/07), ο Μαυρομιχάλης κλήθηκε να δώσει κατάθεση ελέω των ισχυρισμών ότι οι δράστες του άγριου φονικού της Αγίας Νάπας (23/06) είχαν ως στόχο και τον ίδιο.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας, Αλέξης Μαυρομιχάλης, λοιπόν, φέρεται να είπε στους ανακριτές τα δυο ονόματα που υποψιάζεται. Πρόκειται για γνωστά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Λευκωσίας και φέρονται να έχουν επαγγελματικές φιλονικίες με τον προαναφερθέντα.

Όταν του ζητήθηκε να αναφέρει γιατί πιστεύει ότι τα δυο αυτά πρόσωπα ήταν οι ηθικοί αυτουργοί, ανέφερε πως δεν έχει στοιχεία, αλλά πρόκειται για δική του πεποίθηση με βάση αυτά που γνωρίζει.

Εξάλλου, για τα ίδια πρόσωπα μίλησε προηγουμένως στους ανακριτές ο 32χρονος Πάμπος Ανδρέου, ισχυριζόμενος ότι αυτοί οι δυο κατεύθυναν τον Μάριο Χριστοδούλου, άλλως «Μπένη». Σημειώνεται ότι ο Ανδρέου, βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, θα είναι μάρτυρας κατηγορίας. Ο 32χρονος παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που ανέλαβε τη μεταφορά των δραστών στο χώρο όπου διαπράχθηκαν οι δολοφονίες, αλλά και τη φυγάδευσή τους από την σκηνή του εγκλήματος.

Το άγριο φονικό είχε ως θύματα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, το στέλεχος του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών της Αστυνομίας, Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγο του τελευταίου Σκεύη Χατζηευθυμίου και τον εκ των δραστών, Jani Vogli.

Για την υπόθεση, εκτός από τον 32χρονο Πάμπο Ανδρέου, έχουν κατηγορηθεί και κρατούνται ο 39χρονος Μάριος Χριστοδούλου, άλλως «Μπένης», η 28χρονη σύντροφος του Σοφία Γρηγορίου, η 30χρονη Σωτηρία Νεοφύτου, ο 38χρονος Παναγιώτης Πένταυκας και ο Σέρβος Ντέγιαν Λόι.

Ο Χριστοδούλου φέρεται να σχεδίασε τον φόνο προμηθεύοντας με όπλα τους δυο Αλβανούς εκτελεστές, φροντίζοντας τη διαμονή και τη διακίνησή τους. Ο Πένταυκας φερόταν να υπέδειξε τις «ασφαλείς» οδούς που δεν καλύπτονταν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ ο Λόι σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, ήταν το «καρφί» των δραστών ειδοποιώντας τους για τις κινήσεις του αφεντικού του, Φάνου Καοψιδιώτη.

Διαβάστε ακόμη: 

Φονικό Αγ. Νάπας: «Εγώ τον σκότωσα» - Μαρτυρία για τον φονιά του Αλβανού εκτελεστή Jani Vogli

Φονικό Αγ. Νάπας: Ο «Μπένης» γελούσε αμφισβητώντας – Απορρίφθηκε το αίτημα για Σοφία και Σωτηρία

Φονικό Αγ. Νάπας: Απόφαση για την Σόφια και την Σωτηρία – Ζήτησαν να αφεθούν ελεύθερες

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top