«Όχι» στην αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου – «Τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...»

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου – «Τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...»

«Μπλόκο» στην αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του zougla.gr, o Τσοχατζόπουλος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας της Τετάρτη... Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί... Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει ''ως εδώ''. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο... Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!» ανέφερε ο πρώην υπουργός στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Τι προηγήθηκε

Η εισαγγελέας της έδρας είχε νωρίτερα ζητήσει την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του πρώην υπουργού στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το σκεπτικό ήταν πως παραμένει ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, κι αν βγει από τη φυλακή, είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής» τόνισε η εισαγγελέας.

Πρόσθεσε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο κ. Τσοχατζόπουλος μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Σύμφωνος με την εν λόγω εισήγηση ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE