ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Η απολογία τους

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Η απολογία τους

Ανακοινώθηκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης έκρινε αθώους τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, ωστόσο τους έκρινε ένοχους για παράνομη είσοδο στη χώρα, επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 40 ημερών με αναστολή.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/7), η δίκη των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Ωστόσο, θα παραμείνουν υπό την επιτήρηση αστυνομικών μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για την έκδοση ασύλου.

Σε εξέλιξη η δίκη των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη

Τι είπαν στις απολογίες τους

Αρχικά κατέθεσε ένας αστυνομικός της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συμμετείχε και στη σύλληψη των 8 αξιωματικών. Όπως είπε, δεν προέβαλαν καμία αντίσταση και το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν να παραδοθούν και να τους δοθεί άσυλο στη χώρα μας.

Στη συνέχεια κατέθεσε ένας Τούρκος πιλότος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι εντολές που είχαν ήταν να μεταφέρουν τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη προς μονάδα, όπου υπήρχαν ασθενοφόρα και όταν αργότερα ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο για τις εξελίξεις στη χώρα τους, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη μονάδα τους, χωρίς όμως να πάρουν καμία απάντηση.

Τότε αποφάσισαν πως έπρεπε να φύγουν από τη χώρα και όπως είπε χαρακτηριστικά δέχθηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους αστυνομικούς. Μετά από αυτό αποφάσισαν να κρυφτούν με το ελικόπτερο σε μια δασώδη περιοχή, σε ένα πεδίο βολής εντός του τουρκικού εδάφους και περίμεναν να ξημερώσει.

Με το πρώτο φως της μέρας άνοιξαν τους χάρτες τους για να δυο τις διόδους διαφυγής και όπως είπε ο Τούρκος αξιωματικός είχαν τρεις επιλογές, ή να πάνε στη Ρουμανία, ή να πάνε στη Βουλγαρία ή να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο αξιωματικός ρωτήθηκε αν το ελικόπτερό τους είχε μηχανική βλάβη, κάτι που είχαν αρχικά ισχυριστεί οι αξιωματικοί, εκείνος όμως το διέψευσε και είπε ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν να προσγειώσουν με ασφάλεια το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top