ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το Μόναχο! Πανηγυρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Τζιχαντιστες

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το Μόναχο! Πανηγυρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Τζιχαντιστες

Το Μόναχο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω «μιας κατάστασης αμόκ», ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν το σύστημα προειδοποίησης "Κatwarn" μέσω των smartphones.

Παράλληλα, τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού για «πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών» στα νοσοκομεία της περιοχής, ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Διαδικασία σύλληψης βρίσκεται πιθανόν σε εξέλιξη στην περιοχή του εμπορικού κέντρου "Olympia", σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Focus. Σύμφωνα με τις ίδιες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δράστης έφερε σακίδιο με εκρηκτικά.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν συγκάλεσαν έκτακτη «συνάντηση (για τη διαχείριση της) κρίσης» της τοπικής κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στη Γερμανία. «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι γίνεται εκεί, αλλά φυσικά οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι μπορεί να τραυματίστηκαν», ανέφερε. «Υποσχόμαστε (να δώσουμε) όλη την υποστήριξη που μπορεί να χρειαστούν», πρόσθεσε.

Ο κύριος σιδηροδρομικός σταθμός στο Μόναχο εκκενώθηκε την Παρασκευή μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της πόλης άφησε τουλάχιστον έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Εθνικών Σιδηροδρόμων.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι υπηρεσίες των λεωφορείων, μετρό και τρόλεϊ έχουν ανασταλεί με «οδηγίες της αστυνομίας».

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη της ευθύνης αλλά υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η επίθεση πραγματοποιείται μια εβδομάδα αφότου 17χρονος αιτητής ασύλου τραυμάτισε επιβάτες τρένου στη Γερμανία σε μια επίθεση με τσεκούρι. Ο νεαρός είχε πέσει νεκρός από πυρά της Αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.

Εξάλλου, σήμερα συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη σφαγή που είχε διαπράξει στη Νορβηγία ο κντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος θεωρείται ήρωας από πολλούς οπαδούς της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ο Γερμανός Υπουργός Δικαισύνης Χέικο Μάας δήλωσε στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild προτού να γίνει η επίθεση στο εμπορικό κέντρο ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία παραμένει πιθανός στόχος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top