Παράξενος αφρός σε θάλασσες της Πάφου! Έντονος προβληματισμός και ανησυχία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παράξενος αφρός σε θάλασσες της Πάφου! Έντονος προβληματισμός και ανησυχία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένας παράξενος αφρός έκανε την εμφάνισή του στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου, δημιουργώντας προβληματισμό και ανησυχία, με τις αρμόδιες αρχές να διενεργούν έρευνες για το θέμα.

Ο Λιμενάρχης Λεμεσού –Πάφου Γιώργος Πούρος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ανά το παγκύπριο, αφού παράπονα διατυπώθηκαν και σε διάφορες περιοχές του Παραλιμνίου, της Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Όπως είπε ο κ. Πούρος, γίνονται έρευνες και χημικές αναλύσεις  από το Τμήμα Περιβάλλοντος που αναμένεται ότι θα δείξουν την αιτία του φαινομένου.

Η Αρχή Λιμένων, ανέφερε, έχει την απαραίτητη υποδομή και όλα τα απαραίτητα μέσα στη διάθεση των ιδιόκτητων σκαφών για να παραδίδουν εύκολα τα λύματα και τα σκουπίδια τους, καθώς και οτιδήποτε άλλο θα προκαλούσε ρύπανση των θαλασσών.

Επεσήμανε παράλληλα ότι η Αρχή Λιμένων σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία έχουν εντατικοποιήσει  τις τελευταίες ημέρες τους ελέγχους τους, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνεται κακόβουλη ρίψη λυμάτων στην θάλασσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής παραλιών στον Δήμο Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μεμονωμένα παράπονα και όχι καταγγελίες έγιναν και στον ίδιο.

​Διαβεβαίωσε ότι ειδικά για φέτος δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ρύπανσης στην παραλία της Γεροσκήπου, όπως διαβεβαιώνει και ο επόπτης παραλιών του Δήμου Γεροσκήπου που βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχίζει η εξέταση της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αρχίζει η εξέταση της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Άρχισε σήμερα το πρωί η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο συνέρχεται ως Ακυρωτικό Δευτεροβάθμιο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΔΣ), για την εξέταση της ένστασης που καταχώρησε στις 8 Ιουλίου η Ντόρια Βαρωσιώτου σε σχέση με τον τερματισμό του διορισμού της στη θέση επαρχιακού δικαστή.

BEST OF TOTHEMAONLINE