ΠΑΡΑ-THEMA

ΑΕΛ: Αν είναι σε καλή κατάσταση θα «κανoυν παπάδες»! Παιχταράς ο ένας, μεγάλο ρίσκο ο δεύτερος αλλά «κελεπούρι»

ΑΕΛ: Αν είναι σε καλή κατάσταση θα  «κανoυν παπάδες»! Παιχταράς ο ένας, μεγάλο ρίσκο ο δεύτερος αλλά «κελεπούρι»

Δυο νέα αποκτήματα θα βάλει στην φαρέτρα» της η ΑΕΛ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Πρόκειται για τους δυο, που από τη Δευτέρα 8/8 τα ονόματα τους είδαν το φώς της δημοσιότητας. Ο 30χρονος Ιvanildo και ο 28χρονο Sarki.

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

O πρώτος, πολύ γνωστό όνομα στην Πορτογαλία και πρωταθλητής με την φανέλα της Porto, είναι η πρώτη φορά που εγκαταλείπει τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, ερχόμενος στη Λεμεσό με ένα πλούσιο βιογραφικό και προδιαγραφές να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του Πάμπου Χριστοδούλου.

Την χρονιά που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Academica, ομάδα που υποβιβάστηκε στην 2Η κατηγορία και παρά το γεγονός ότι η ομάδα ήθελε να τον κρατήσει, ο ίδιος δεν αποδέχτηκε τη μείωση απολαβών που του προτάθηκε με αποτέλεσμα να ψάξει αλλού για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πρόκειται για ένα τεχνίτη ποδοσφαιριστή, άλλωστε είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του, ενώ ένα άλλο σημείο για το οποίο ξεχωρίζει είναι η ταχύτητα του. Αν ο Ivanildo επιβεβαιώσει τα δυο αυτά «ατού» αντιλαμβάνεστε ότι η ΑΕΛ στα φτερά θα βγάζει «φωτιές» καθώς ο 30χρονος μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση, τόσο δεξιά, όσο και αριστερά.

Πάμε τώρα στο δεύτερο μεταγραφικό χτύπημα τον 28χρονο Νιγηριανό Emanuel Sarki. Ένα παίχτη που βρέθηκε στο «τσουβάλι» της Chelsea, κάτι που αντιλαμβάνεστε ότι δεν συμβαίνει με τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Οι σκάουτερς της ομάδας κάτι ξεχωριστό θα είδαν στο πρόσωπο του.

Κάτι ξεχωριστό όμως εντόπισαν και στη Wisla Κρακοβίας που αντί για 1.5 χρόνο που θα τον «έκλειναν» του πρότειναν 3ετές συμβόλαιο. Σύμφωνα με πολωνικό δημοσίευμα ο Sarki θεωρήθηκε μια εξαιρετική επένδυση για την ομάδα, γιατί από τη μια θα αποτελούσε ένα παίκτη-κλειδί για τον προπονητή, που θα μπορούσε μάλιστα στη συνέχεια να πουληθεί στο εξωτερικό.

Έκανε μια καλή χρονιά το 2013-14 και οι σειρήνες από Ευρωπαϊκούς συλλόγους άρχισαν να ηχούν.  Ομάδες από ΓερμανίαIngolstadt κατέθεσε και πρόταση ), Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα ακόμα και Αζερμπαϊτζάν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του, ενώ κυκλοφόρησε στη χώρα μια φήμη ότι και η Galatasaray τον είχε βάλει στο «στόχαστρο».

Wisła - Pogoń 1:1 w pierwszym wiosennym meczu na stadionie przy ul. Reymonta. Emmenuel Sarki nie potrafił strzelić gola, mimo, że miał świetne okazje

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ούτε για την Wisla ούτε για τον ίδιο, ενώ τον Μάρτιο του 2015, είχε τον μεγαλύτερο τραυματισμό της καριέρας του όπως ο ίδιος δήλωσε. Δυστυχώς ο τραυματισμός αυτός (ρήξη συνδέσμων όπως αναφέρουν στην Πολωνία) τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για 1 χρόνο σχεδόν!!! Ουσιαστικά από τότε έχει να παίξει μπάλα ο 28χρονος, που  το τελευταίο διάστημα δήλωνε ότι «Θέλω να αποδείξω ότι είμαι ο ίδιος παίκτης που ήμουν και πριν…» με το συμβόλαιο του όμως να μην ανανεώνεται και να μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου.

Emmanuel Sarki

Αντιλαμβάνεστε ότι η μεταγραφή του στην ΑΕΛ αποτελεί μεγάλο ρίσκο για την ομάδα. Ένας τέτοιος τραυματισμός και συνάμα η μεγάλη αποχή μπορεί να στοιχήσουν σε ένα ποδοσφαιριστή. Από την άλλη όμως αν είναι καλά ο 28χρονος παιδικός φίλος του Οbi Mikel και «γιος» του Μουρίνιο η ΑΕΛ θα έχει άλλο ένα παίκτη στα φτερά που θα «βγάζει μάτια». Κύρια του χαρακτηριστικά όπως και του Ιvanildo είναι η υψηλή τεχνική κατάρτιση και η ταχύτητά του. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top