ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζονται 36 πρόσωπα λόγω Δεκαπενταύγουστου !

Αποφυλακίζονται 36 πρόσωπα λόγω Δεκαπενταύγουστου !

Ανοίγουν οι πόρτες των Κεντρικών Φυλακών την Τετάρτη (10/8) ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Με εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα δίδεται προεδρική χάρη σε 30 Κύπριους και έξι αλλοδαπούς που θα ενωθούν με τους δικούς τους.

Σύμφωνα με την διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους θα αποφυλακιστούν 21 Ελληνοκύπριοι κατάδικοι, εννιά αλλοδαποί και έξι πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση για μη πληρωμή ενταλμάτων.

Όπως εξήγησε στον «Φιλελεύθερο» η κ. Αριστοτέλους, όλοι θα αποφυλακίζονταν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και έχουν ήδη εκτίσει το ήμισυ της ποινής τους.

Από αυτούς εξαιρέθηκαν όσοι καταδικάστηκαν για φόνο ή απόπειρα φόνου, ανθρωποκτονία, σεξουαλικά εγκλήματα και εμπορία ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι φυλακισμένοι για χρέη αποφυλακίζονται όλοι πλην ενός προσώπου, που πρέπει να βρει 2,500 χιλιάδες ευρώ για να αποφυλακιστεί.  Αυτός λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αδυνατεί να εκπληρώσει τον διακανονισμό που έγινε με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τα σίδερα. Μόλις πληρωθεί το ποσό αυτό θα αποφυλακιστεί και αυτός.

Με τις αποφυλακίσεις αυτές οι φυλακές θα πάρουν μικρή ανάσα αποσυμφόρησης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top