ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραπτή τοποθέτηση από τον πρόεδρο της ΕΣΚ - «Ο Αρχηγός Αστυνομίας απειλεί με αγωγή την Ντ. Κλεάνθους»

Γραπτή τοποθέτηση από τον πρόεδρο της ΕΣΚ - «Ο Αρχηγός Αστυνομίας απειλεί με αγωγή την Ντ. Κλεάνθους»

Η απειλή για αγωγή από τον Αρχηγό Αστυνομίας για δημοσίευμα συναδέλφου που καταλογίζει ευθύνες στις Αρχές για την πρόσφατη δολοφονία στην Αγία Νάπα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Αντώνη Μακρίδη.

Γραπτή τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Αντώνη Μακρίδη, αναφέρει πως «τα κρούσματα προληπτικής λογοκρισίας, που εκδηλώνονται από διάφορους κρατικούς αξιωματούχους και άλλους εναντίον δημοσιογράφων τείνουν, δυστυχώς, να καταστούν καθημερινό φαινόμενο».

Σημειώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου έχει επανειλημμένα καταγγείλει αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Αντώνης Μακρίδης επισημαίνει επίσης ότι «διάφοροι επώνυμοι που κατέχουν θέσεις και πόστα, πολιτειακά και άλλα, φαίνεται ότι δεν ανέχονται και δεν αντέχουν την κριτική που ασκούν εναντίον τους δημοσιογράφοι. Στην προσπάθειά τους να φιμώσουν τους δημοσιογράφους, καταφεύγουν σε δικηγόρους και απειλούν με αγωγές σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να γράφουν γι’ αυτούς, για τις ενέργειες ή παραλείψεις τους. Προφανής στόχος τους είναι η προληπτική λογοκρισία και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Αν αυτοί οι κύριοι νομίζουν ή πιστεύουν ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά τους μέσα από δημοσιεύματα ή δυσφημούνται έχουν κάθε δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Όχι, όμως, να καταφεύγουν σε απειλές μέσω επιστολών που αποστέλλονται από δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία, ασκώντας με αυτή τη μέθοδο προληπτική λογοκρισία».

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αυτού του είδους συμπεριφορών, σημειώνεται, προέρχεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του απειλεί με αγωγή την συνάδελφο Ντίνα Κλεάνθους αν δεν απαλείψει από τη διαδικτυακή εφημερίδα «Ρεπόρτερ» δημοσίευμά της που καταλογίζει ευθύνες στην Αστυνομία και στον ίδιο. Οι ευθύνες αφορούν την υπόθεση της πρόσφατης δολοφονίας στην Αγία Νάπα.

Ελπίζω, αναφέρει ο κ. Μακρίδης, ότι θα είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τα καταδικαστέα φαινόμενα εκφοβισμού και προληπτικής λογοκρισίας, που στοχεύουν στην φίμωση των δημοσιογράφων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top