ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγία Νάπα: Άγρια φονικά, επεισόδια και ξυλοδαρμοί με τον Οικονόμου να τα βλέπει όλα ρόδινα

Αγία Νάπα: Άγρια φονικά, επεισόδια και ξυλοδαρμοί με τον Οικονόμου να τα βλέπει όλα ρόδινα

Το φονικό στην Αγία Νάπα με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό την Κυριακή (14/08) έρχεται να διαλύσει και την τελευταία αμφιβολία για την κατάσταση στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Τα γεγονότα βοούν και δείχνουν ότι το έγκλημα είναι ανεξέλεγκτο στην περιοχή.

Τρεις εβδομάδες πριν από το άγριο φονικό της Αγίας Νάπας με θύματα τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα στις 30/05/2016, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ενημέρωναν τον Φάνο Καλοψιδιώτη ότι αποτελεί στόχο εγκληματικής ενέργειας.

Την συνέχεια όλοι την γνωρίζουμε. Ο Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και ένας εκ των δραστών έπεφταν νεκροί μετά από μια πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια.

Δυο εβδομάδες πριν και ενώ συντάκτης του ThemaOnline διερευνούσε περιστατικό ξυλοδαρμού στο κέντρο της Αγίας Νάπας, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, αντέδρασε όταν ερωτήθηκε κατά πόσον το επεισόδιο είχε να κάνει με οικονομικά συμφέροντα και εγκληματικές ομάδες. «Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στην περιοχή. Έχουμε μόνο ευυπόληπτους επιχειρηματίες» είχε πει…
 

Χώρια που για το περιστατικό κρατήθηκε άδικα λάθος άτομο. Εκείνος που γλύτωσε τον άνθρωπο από άγριο ξυλοδαρμό κατέληξε στα κρατητήρια…

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον κάθε εβδομάδα επικοινωνούν μαζί μας άτομα από την περιοχή για να μας καταγγείλουν ότι τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. «Καθημερινό φαινόμενο οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί, με δράστες ακόμα και άτομα που έχουν μικροεπιχειρήσεις. Πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», είναι μια από τις πολλές μαρτυρίες…


Η… λειψανδρία αστυνομικών, πάντως, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Όπως ο ίδιος ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, δήλωνε με αφορμή δυο ξυλοδαρμούς στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, «τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε και ενίσχυση από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και από την ΜΜΑΔ, ούτως ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους, για να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια οι πολίτες και οι τουρίστες».
 

Ας αναγνωρίσει την ωμή πραγματικότητα ο κος Οικονόμου και οι συνεργάτες του κι ας λάβουν μέτρα. Γιατί με τη μέχρι τώρα στάση που τηρεί δεν βλέπουμε να υπάρχουν ελπίδες για περιορισμό των εγκληματικών αυτών φαινομένων. Όσο τα βλέπει ρόδινα, δηλώνοντας πως υπάρχουν μόνο ευυπόληπτοι πολίτες και… αθώες περιστερές,  το φαινόμενο θα θεριεύει… Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του.

ToThemaOnline

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Πρατήρια καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top