ΚΟΣΜΟΣ

Το ISIS πίσω από την επίθεση έξω από την Μόσχα

Το ISIS πίσω από την επίθεση έξω από την Μόσχα

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την Πέμπτη (18/8) την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον ενός φυλακίου της τροχαίας έξω από τη Μόσχα μία ημέρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δυο δράστες σκοτώθηκαν.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Aμακ, οργάνου προπαγάνδας της. Σύμφωνα με κείμενο που μετέδωσε το Aμακ, «δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε Ρώσους αστυνομικούς στην περιοχή Μπαλασίχα, ανατολικά της Μόσχας».

Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανέφερε ότι δύο άγνωστοι, οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και δυο τσεκούρια, επιτέθηκαν εναντίον ενός φυλακίου της τροχαίας σε μια περιοχή έξω από τη Μόσχα την Πέμπτη (18/8).

Ο ένας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ο δεύτερος ενώ πρόβαλε ένοπλη αντίσταση, κατά την ίδια πηγή.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, ο ένας σοβαρά.

Η Ρωσία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών και τζιχαντιστών στη Συρία στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top